Adrian Ilie
197 vizualizări 26 sep 2017

”Toţi membrii comisiei sunt de acord cu posibilitatea de a-l audia pe domnul Sebastian Ghiţă. Mâine vom trimite către SRI, STS şi ORNISS solicitarea de a purcede la chestiunile tehnice. Înţeleg că în acest moment nu există o linie securizată ORNISS care să ne permită o audiere video, rămâne să vedem dacă se poate face şi cât de repede se poate face o asemenea linie securizată”, a declarat Claudiu Manda.

Preşedintele comisiei a spus că, procedural, Sebastian Ghiţă ar trebuie să-şi exprime dorinţa de a fi audiat. ”Colegii au spus că ar trebui să existe o solicitare scrisă, video sau audio, prezentată în mass-media, a domnului Ghiţă de a dori să vină la comisie. Noi am luat act de acestă chestiune (...) Dacă domnul Ghiţă doreşte să spună public acest lucru, să facă scris către comisie dorinţa domniei sale de a fi audiat”, a spus Manda.

În ce priveşte posibilitatea ca membrii comisiei să meargă în Serbia pentru o discuţie faţă în faţă cu Ghiţă, senatorul a spus că este greu de organizat o discuţie cu caracter de stat într-o ţară străină, fiind nevoie de o sală securizată.

În consecinţă, rămâne varianta audierii prin videoconferinţă, după ce se vor rezolva chestiunile de ordin tehnic. ”Vom formula adresa azi, iar mâine va pleca spre aceste instituţii şi rămâne să primim un răspuns cât mai repede”, a mai spus Manda referindu-se la instituţiile care trebuie să organizeze videoconferinţa.

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a anunţat, joi, că intenţionează să propună comisiei audierea lui Sebastian Ghiţă, în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de către fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir.

Citește și: