Versiunea Beta

Cristian Tudor Popescu, despre discursul regelui Mihai I: "Regatul pentru un măgar"

Cristian Tudor Popescu a comentat, într-un editorial, discursul regelui Mihai I din Parlament.

Citeşte şi REPUBLICĂ SAU MONARHIE? Peste 1.200 de oameni au votat până acum pe Facebook Gândul. Spune-ţi şi tu părerea!


"Cel mai important lucru de a fi dobândit după libertate este demnitatea". Surprinzător pentru mine să aud această frază rostită de fostul rege al României, Mihai I.
Pentru că demnitatea o cred aşezată întotdeauna înaintea libertăţii. Poţi să renunţi la libertate ca să rămâi demn, iar dacă preţul libertăţii este pierderea demnităţii, atunci mai bine rămâi în temniţă. Libertatea omului poate depinde de alţii, demnitatea lui - doar de el însuşi.

Şi pentru că tocmai regele Mihai (pot să-i spun astfel, fără fost, potrivit cutumei politice care permite numirea unui fost preşedinte al ţării "domnule preşedinte", însă definiţia cuvântului "rege" în toate dicţionarele limbii române este "persoană care deţine puterea într-un regat, monarh") este o rară sursă de demnitate într-o ţară sufocată de demnitari nedemni.

Citeşte integral editorialul lui Cristian Tudor Popescu

PENTRU COMENTARII, VĂ AŞTEPT PE PAGINA SPECIALĂ FACEBOOK GÂNDUL


Citeşte şi Discursul Regelui


 


 

 

176 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 FOARTE BINE CRISTIAN. IN SFARSIT O PERSOANA CARE ARE C-O-A-I-E. ASA ESTE, REGELE MIHAI ESTE UN MAGAR ! 25.10.2011 16:06

....

 
#2 La Multi Ani Majestate ! 25.10.2011 16:10

La Multi Ani Majestate ! Sunteti o cinste pentru toti romanii.

Suntem mandrii ca avem un asa Rege !

Traiasca Regele !

 
#3 Cristi 25.10.2011 16:12

Fraze pompoase, lipsite de conţinut. Cum poţi vorbi de demnitate când ai venit să furi o ţară a doua oară? A plecat cu o grămadă de bogăţii şi acum ne-a mai furat o dată pe faţă, pământuri, castele, bani... după ce anii 90 mormăia că nu vrea nimic, decăt să-şi vadă ţărişoara...în vreme ce politrucii din aceeaşi gaşcă masonică cu regele au furat pe ascuns. Aaa, da, atunci înseamnă ce regele e demn, el ne-a furat pe faţă, că are pile mai mari în masonerie, ca toţi regii din Imperiul Mason. Cu toţii, regi sau politruci, capitalişti sau comunişti, catolici sau ortodocşi, mormoni sau iudei, islamişti sau hinduşi, cei din topul acestor sisteme sunt uniţi de această frăţie masonică unde Dumnezeu este orice, Baal sau un cap de mort, Alah sau Iehova, mai puţin ce este Dumnezeu cu adevărat: Dreptate, Adevăr, Viaţă izvorâte din Dragostea care ne-a dat principiile de bază izvorâte din cele 10 porunci şi îmbrăţişate de sufletele celor care nu au plăcerea de a ucide, de-a fura, de-a curvi, de-a comite sperjur împotriva altui om, de-a râvni la nimic din ce-i al altui om. Aceasta-i adevărata demnitate, aceasta-i adevărata credinţă, iar restul nu-s decât fraze lipsite de conţinut, lipsite de viaţă, adică abureala tipică limbajului de lemn a la Obama, Osama, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Mihai şi compania...

 
#4 HAI LA VOT SA I-O DAM LUI BASE-N BOT ! 25.10.2011 16:16

@FOARTE BINE CRISTIAN. IN SFARSIT O PERSOANA CARE ARE C-O-A-I-E. ASA ESTE, REGELE MIHAI ESTE UN MAGAR !

Magar esti tu incultule căci - replica shakespeariana :

Dau un cal pe un regat

a fost rescrisa aici cu măgar in loc de cal pentru a spune ca onoarea , demnitatea , e mai importanta decât libertatea .

 
#5 CRISTIAN 25.10.2011 16:16

Cristi .... esti prea pro ..st pt secolul asta ... ia compara tu cat au furat altii si cat a luat regele poci ta nie ce esti ... iar ce a luat regele tot al poporului ramane ... ce au furat altii pt ei a ramas !

 
#6 BASESCU - ANTICRISTUL POLITICII ROMANESTI - URA , DEZBINARE , VICLENIE , SANTAJ , 25.10.2011 16:20

@#3 Cristi
Ai dreptate - Clanul Basescu a jefuit flota Romaniei si acum vrea sa dea aurul pe nimic .
Videanu a luat marmura romanilor ...
Curentul ieftin a fost dat de Base rusilor de la Alro ...

 
#7 Dio 25.10.2011 16:20

@FOARTE BINE CRISTIAN. IN SFARSIT O PERSOANA CARE ARE C-O-A-I-E. ASA ESTE, REGELE MIHAI ESTE UN MAGAR !


Esti prost baaa!
Nici CTP nu stie ce-a vrut sa spuna...m-as baga eu sa-i explic kestia cu libertate==>demnitate dar nu cred ca va intelege

 
#8 gogu 25.10.2011 16:21

domnule Popescu, nu pot sa cred ca nu ai citit 1984 a lui Orwell.
asta cu demnitatea care depinde numai de tine e poveste. poti fi adus intr-un asemenea hal de degradare fizica si morala incat sa nu mai ai farama de demnitate in tine.
despre libertate nu ma pronunt.

 
#9 Angela 25.10.2011 16:22

Intr-adevar...
"... regele Mihai este o rară sursă de demnitate într-o ţară sufocată de demnitari nedemni."

La multi ani, Majestate!

 
#10 roo 25.10.2011 16:25

sa-l pupati pe printul Duda... pe fosila Mihai si pe Margareta in cùr... sa va saturati de regalitate si sange albastru.... schizofrenicilor!!!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Scandalul care ne va face de râs în întreaga lume. O franţuzoaică de culoare a venit în România pentru a-şi îndeplini visul, dar trăieşte o dramă: "Nu se mai poate opri din plâns!"