Versiunea Beta

Cum a ajuns Olteanu în stradă. Politicieni şi oameni de afaceri îngroaşă lista românească a partajelor de milioane

•“La bine şi la rău, până când moartea ne va despărţi”. Sună frumos dar după câţiva ani, în medie 10, spun psihologii, poveştile de dragoste au un alt final: de la bal la tribunal, unde averile se împart.

Potrivit statisticilor, 2008 a stabilit un record absolut în materie de divorţuri, 40.000 de cupluri separandu-se oficial. Anul trecut, doar în luna iulie au fost pronunţate prin hotărâre judecătorească definitivă 2.594 de despărţiri, pentru ca, la finalul anului, în noiembrie, 2.826 de cupluri să-şi spună “adio”. Situaţia matrimonială a lăsat urmări şi în starea financiară a românilor, fie ei politicieni, care s-au trezit în 2009 ceva mai săraci decât în urmă cu an pe vremea asta.

Zgonea a pierdut aproape toată averea în urma divorţului

Două case şi un teren intravilan, evaluate la 625 milioane lei vechi, a pierdut deputatul PSD, Valeriu Zgonea, în urma divorţului. Conform declaraţiei de avere reactualizate, liderul social-democrat a înstrăinat fostei soţii, Cristina Grigoreta, un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 70 metri pătraţi, o casă de vacanţă, în judeţul Dolj, de 84 metri pătraţi şi terenul aferent care se întinde pe 1375 metri pătraţi. În prezent, Zgonea mai are 24.000 euro în două conturi bancare, dar şi un credit de 23.000 euro, scadent în 2020.

Ministrul Gabriel Sandu, lefter după partaj

Divorţul l-a transformat pe Gabriel Sandu în cel mai sărac membru al Guvernului, ministrul Comunicaţiilor rămânând lefter în urma despărţirii de Ana Sandu. Declaraţia sa de avere actuală are aproape toate rubricile goale (fără case, fără terenuri, fără maşini, fără conturi, fără investiţii). Numai într-una dintre ele se menţionează că, la data de 26.07.2007, i-a înstrăinat Anei Sandu două clădiri în valoare de peste 90.000 lei şi un teren. Preţul acestuia nu mai este menţionat. Gabriel Sandu a contractat, în schimb, în 2008, un credit de 80.000 euro, scadent în anul 2033. Înainte de divorţ, în declaraţia sa de avere figurau doar un teren agricol, o casă şi un apartament, toate în Mizil.

Despărţirea de Cristina Andone în luna martie i-a golit şi fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, declaraţia de avere. Astfel, liberalul nu mai deţine nicio proprietate - el a rămas fără casa de 184 de metri pătraţi situată în sectorul 1 în Capitală şi fără casa de vacanţă din Adunaţii Copăceni. Olteanu s-a despărţit şi de maşina pe care o declara în decembrie, un Citroen C3, dar şi de două desene semnate Emilio Greco, în valoare de 10.000 de euro, şi 8 picturi semnate Carmen Nistorescu, în valoare de 1.500 de euro. În ce priveşte conturile bancare, Olteanu deţinea în decembrie 64.134 de lei şi 10.443 de euro, pe când în iunie mai avea doar 39.000 de lei. Liberalul a mai rămas cu două carduri de credit de 21.260 de lei, scăpând însă de un credit de 54.819 de euro. În schimb, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor s-a împrumutat de la Caterina Olteanu cu 200.000 de lei.

Fenechiu şi Boureanu şi-au revenit după partaj

Un destin matrimonialo-financiar mai fericit au avut foştii colegi de partid Relu Fenechiu şi Cristian Boureanu. Relu Fenechiu a divorţat de Liliana Fenechiu la începutul lui 2006, dar soţiei nu i-au revenit, după cum se poate deduce de pe baza declaraţiilor de avere, decât două apartamente în Iaşi - Fenechiu păstrând patru terenuri şi trei case - şi un autoturism BMW - soţul rămânând cu alte trei maşini plus un Hyundai. Liberalul s-a recăsătorit în octombrie 2007 cu Mariana Ivan, cântăreaţă de muzică populară, ceea ce i-a sporit averea cu două terenuri, un apartament şi o casă. Înaintea divorţului, deputatul declara bijuterii de 35.000 de euro, iar după, de 30.000 de euro. Cu cel de-al doilea mariaj însă, a crescut valoarea colecţiei de bijuterii şi obiecte de artă care a ajuns la 80.000 de euro. Şi actualul pedelist Cristian Boureanu a divorţat, în 2003, fără urmări grave pentru situaţia sa financiară. Actualmente este recăsătorit cu top-modelul Valentina Pelinel şi deţine o avere impresionantă la capitolul imobiliare, atât în ţară, cât şi în Manhattan. Mai puţin bine i-a mers unui alt fost liberal, Adrian Cioroianu, care a divorţat în 2003 şi s-a judecat ani de zile cu fosta soţie pe tema cuantumului pensiei alimentare. Avocatul lui Cioroianu a afirmat în instanţă că pe atunci senatorul a lăsat pe numele fiului său apartamenul câştigat în urma partajului. La capitolul divorţuri campion este însă fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, aflat la a patra nevastă.

Mioara Roman: “Mi-am ratat cariera, am rămas cu o casă în construcţie şi cu multe probleme”

Discuţii publice pe tema banilor au apărut şi în cazul fostului lider PD, actualmente membru PNL, Petre Roman. După o căsătorie de 33 de ani cu Mioara Roman, fostul premier a părăsit domiciliul conjugal, speculându-se că ar avea o aventură cu o solistă pop, Silvia Chifiriuc. Cea care a intentat divorţ a fost Mioara Roman, care spune că în cei doi ani care au trecut de la despărţire nu şi-a văzut tovarăşul de viaţă decât de două ori, odată fiind la pronunţarea divorţului. Din acest mariaj, doamna Roman, acum profesor la o universitate privată şi pensionar, nu s-a ales decât cu o casă aflată în construcţie la Sinaia, “şi cu multe probleme legate de imobilul din Gogol 2”, după cum afirmă. “Prima dată mi-a oferit doar jumătate din vila de la munte, dar înainte de nunta lui s-a răzgândit, oferindu-mi-o în totalitate. Oricum, spune Mioara Roman, vila de la Sinaia a fost ridicată cu banii obţinuţi din vânzarea unui imobil situat pe Bd. Dacia, moştenire de la părinţii Mioarei. În prezent, aceasta locuieşte în Gogol 2, într-o casă aflată în proprietatea RA – APPS, şi al cărei contractul expiră anul acesta. “Legea divorţurilor e aberantă”, spune Mioara Roman, care acuză absenţa unei obligaţii de întreţinere între doi foşti soţi: “Mi-am ratat cariera”, afirmă femeia, care a fost dată afară din Radio, în perioada conflictului deschis pe care fostul său socru, Valter Roman l-a avut cu Nicolae Ceauşescu.

În urmă cu două săptămâni, Petre Roman, acum în vârstă de 63 de ani, s-a căsătorit religios cu Silvia Chifiriuc (37 de ani). Cei doi aşteaptă un copil.

AFLĂ CE DREPTURI AI ÎN CAZ DE DIVORŢ

Nou: pensie de întreţinere la divorţ

Noul Cod Civil, aflat în curs de adoptare, reglementează în premieră, pensia de întreţinere în caz de divorţ (chiar dacă nu există copii minori) în cazul în care soţul care pierde procesul are o avere considerabil mai mare decât a celui care l-a câştigat. „Această chestiune s-a reglementat mai în detaliu. Ea exista şi în Codul trecut. La fel exista şi convenţia matrimonială, dar a fost şi ea reglementată în sens european”, ne-a declarat senatorul PSD, Ioan Chelaru, specialist în Codul civil pe chestiuni legate de divorţ şi căsătorie. Potrivit acestuia, convenţia matrimonială stabileşte modul de partajare în caz de divorţ a bunurilor dobândite după încheierea căsătoriei. Noile proceduri susţin că cei doi soţi pot cădea de acord ca doar unul dintre ei să primească imobilele dobândite pe parcursul căsătoriei sau ce procent săi fie acordat fiecăruia. Fiind un act civil liber consimţit de cei doi, convenţia poate include bunurile avute de fiecare înaintea căsătoriei, care în actualul Cod nu pot face obiectul partajului judiciar. De altfel, potrivit legii actuale, bunurile se împart în mod egal între soţi.


 

 

11 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 14.06.2009 22:43

Potrivit statisticilor, 2008 a stabilit un record absolut în materie de divorţuri, 40.000 de cupluri separandu-se oficial. Anul trecut, doar în luna iulie au fost pronunţate prin hotărâre judecătorească definitivă 2.594 de despărţiri, pentru ca, la finalul anului, în noiembrie, 2.826 de cupluri să-şi spună “adio”.

 
#2 extreme 14.06.2009 22:43

saracii oameni,au ramas pe drumuri! cat de tulburator!!! si marmota...

 
#3 vox populi 14.06.2009 22:45

daca politicienii, mentionati in articol, au ramas lefteri dupa divort, inseamna ca averea declarata de ei nu a fost a lor. daca ei realizau o avere, pierdeau jumatate, dar nu pe toata. inca odata se vede ca romania este plina de miliardari de carton, facuti pe banii altora.

 
#4 anti-lichehe 15.06.2009 06:34

ce bine imi pare ca lichele ordinare ca olteanu au ramas in strada dupa atita hotii. imi amintesc ca cheliosul asta ordinar facea pe arogantul prin parlament. le-au ajuns blestemele. ce bine ca exista un o soarta pt ratatii astia ordinari comunisti. foarte bine sa ajunga pe strada si sa fie calcati in picioare. sa vedem daca ii mai baga cineva in seama din momentul ce au devenit niste paria in societate mama lor de canalii. miime poimiine o sa auzim de jigodia de tariceanu ca este falit mama lui de javra greceasca!

 
#5 pt vox populi 15.06.2009 06:38

bai fraiere aia era averea lor numai ca tot ce furau puneau pe numele sotiei sau a altor rude. averile sint ilicite care le-au facut de aia au ramas faliti pt ca sint pe alte nume fraiere. bai prosti mai esti mincatias. probabil ca tine mai sint alti cretini care gindesc de aia a ajuns romania in halul asta pt ca tu si alti nenorociti tolerati hotia la drumul mare pt acesti ticalosi care pe urma le plingeti de mila!

 
#6 butch calin 15.06.2009 06:45

pe care strada a ajuns bogdanel olteanu, sa-l luam de-acolo?

 
#7 ALEX 15.06.2009 09:34

bai cat de prosti ne cred astia cu divorturile astea de opereta.este evident ca sunt fictive pentru a ascunde provenienta ilicita a averii.deschizator de drum este marian sarbu care chipurile este divortat de ani de zile dar in fapt nu s-a despartit niciodata de sotie.pai daca totul a ramas sotiilor inseamna ca ele au dobandit totul iar ei au fost someri boschetari !?sa se verifice cum au dobandit.s-a inlocuit matusa tamara cu divortul !

 
#8 Ana 15.06.2009 11:38

lichelele politice raman "sarace "si dau nevestelor totul. mare minune! iar fostele lor neveste raman cu toata "agoniseala"lor. dar conturile si casele din strainatate, cui le lasa ? biata romanie, pe mana cui a ajuns ! nu le stiu pe celelalte, dar "frumoasa" lui olteanu poate sa fie fericita ! in romania, faradelegea face totul, de ce ne mai trebuie parlament, ca sa fim furati de doua ori ?

 
#9 stefan 15.06.2009 14:35

bani in peroada de criza

cum sa faci bani multi repede, usor si legal cea mai noua metoda de a face bani pentru romani! bani rapid si sigur pe internet. testat! eu am facut 3000.00 de lei in 3 saptamani!!! e randul tau!!!!!! functioneaza!!!! singurul care functioneaza cu adevarat!!! nu risti nu cistigi. nu este nici o gluma,crede-ma! depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 min. de citit iti pot schimba viata (si portofelul!), depinde numai de tine "poti face bani usor si repede" crede-ma: am incercat toate metodele posibile (si legale).aceasta este cea mai usoara si mai rapida cale. poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. merge! e testat! tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul. eram sceptic, totusi... in urma cu ceva vreme navigam aiurea pe internet (probabil la fel cum faci si tu acum) cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamani cu o investitie de numai 6 lei. imediat m-am gandit "chestia asta trebuie sa fie vreo escrocherie". dar, curios fiind, am continuat sa citesc. articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 1.00 leu la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol . apoi sa iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe internet sau prin mail la cat mai multe adrese. pur si simplu! dupa ce am analizat chestiunea si dupa ce am discutat cu cativa prieteni m-am hotarat sa incerc. la urma urmei ce aveam de pierdut in afara de 6.00 lei si 6 timbre? cum este si normal, la inceput eram sceptic si chiar ingrijorat in privinta aspectului legal. asa ca m-am interesat la pttr si mi-au confirmat ca intr-adevar e legal! deci am facut infima investitie de 6.00 lei. surpriza!...ghiciti ce s-a petrecut !!! .. intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. eram uluit! m-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! in prima saptamana am primit 37.00 de lei .la sfarsitul celei de-a doua aveam 109.00 lei . in a treia saptamana stransesem 2547.00 lei ! si banii continua sa vina cu repeziciune. in mod cert a meritat sa cheltui cei 6.00 lei si cele 6 timbre (am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!). sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. in primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana. cum? pasul 1: iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare din ele : "m-am adaugat la lista ta", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala (cat sa intre in plic). acum iei 6 bancnote de 1.00 leu si pui cate una in fiecare din cele 6 coli (ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure), apoi pui fiecare coala in cate un plic si inchizi plicurile. ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 1.00 leu. acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese: 1) iordachioaia marian, str splaiul independentei, nr 290, p21, ap 314, sector 6 bucuresti 2) op 1 cp 4 ->urziceni; jud. ialomita; cod:925300 3) belba andreea laura str.albastrelelor nr.3 cod : 300320 timisoara jud. timis 4) muresan gabriel, str. 1 decembrie 1918, nr 65, or. beclean, jud. bn , cod 425100 5)baiasu marian danut, strada: aleea mioritei,nr. 2, bl.n5, sc. a, ap. 19, cod postal: 240226, ramnicu valcea, jud. valcea, 6) turcan stefan str. mitropolit varlaam nr. 1 bl.902 sc.c ap.10 cod: 700224 loc. iasi. pasul 2: acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc...). astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa ta aceasta pozitie.trebuie foarte clar sa intelegi ca daca te vei pune in alta pozitie decit cea de-a 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. pentru a intari increderea in joc, trebuie sa nu trisezi si sa trimiti plicurile, deoarece altminteri, te excluzi singur din circuit semanind neincrederea. pasul 3: schimba ce doresti dar, pe cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri (sunt o groaza). 200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol; poti sa selectezi textul cu cursorul mouse-ului si sa il copiezi in memoria calculatorului('copy' din meniul 'edit'); deschizi un fisier gol cu 'notepad'('file'...'new') si inserezi textul ca sa iti adaugi numele in pozitia a 6-a ('edit'... paste'); salvezi fisierul cu extensia .txt. acum cauti pe internet newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de discutii) romanesti bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le cunosti si publici articolul. va sugerez sa treceti ca subiect un titlu cat mai atractiv pentru ca acesta il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri gata! felicitari... nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare newsgroup! tine minte : mai multe newsgroup-uri inseamna mai multi bani! tot ce trebuie este un minim de 200! calcule...vei incepe sa primesti bani in cutia postala in cateva zile! daca vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala din cauza numarului mare de scrisori pe care le vei primi. de ce? din cele minim 200 de publicari pe care le-am facut sa spunem ca primesc 5 raspunsuri (un exemplu foarte-foarte mic). deci am castigat 5.00 lei cu numele meu pe pozitia a 6- a. acum fiecare din cele 5 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare, publica la randul lor minimul de 200 de articole cu numele meu pe pozitia a 5-a si primesc si ei cate 5 lei.eu primesc astfel 5*5*5 lei = 25.00 de lei. continuand exemplul cu acest numar mic (5) de persoane care raspund la articol, castig 125.00 de lei(vechi) cu numele meu pe pozitia a 4-a, 625.00 de lei cu numele meu pe pozitia a 3-a, 3125.00 de lei pe pozitia a 2-a si ... da! 15625.00 de lei cu numele meu pe pozitia intai. uimitor! daca fiecare participant publica articolul de minim 200 de ori! si totul cu o investitie initiala de 6.00 lei si 6 timbre. cand numele tau nu se mai afla in lista poti sa repeti procedura : iei ultima varianta a articolului si trimiti cate 1 leu la adresele care se afla in lista, punandu-ti numele pe pozitia a 6-a acum publici articolul din nou de minim 200 de ori. va dati seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe internet si citesc aceste articole asa cum citesti tu acum !! asa ca iti poti permite 6.00 lei sa vezi daca merge cu adevarat? cred ca da... unii au spus "dar daca lumea se satura si nu mai trimite nimeni nici un ban?" ce sanse sunt sa se intample asta cand zilnic se alatura 20- 50.000 de useri noi la internet dintre care foarte multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce ? jucati cinstit si corect si adresa ta va ajunge pe mii de forumuri, astefel vei primi mii de plicuri. in fiecare zi intra sute sau mii de oameni pe forum! veti avea numai de castigat!!! jocul se bazeaza pe o binecunoascuta lege din economie si anume legea multiplicarii pe care cred ca poti sa o intelegi. cred ca marile magazine se imbogatesc pt ca tu ai cumparat o sticla de vin. nu... se cumpara industrial .. deci daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta va parea pe mult mai multe site-ri si vrei primi cu muuult mai multi bai! bafta! !!!!!!!! p.s. foarte important: o sa inalnesti oameni care nu sunt de acord cu asta si care nu au curaj sa incerce sa se imbogateasca inteligent. acestia se multumesc doar sa injure (mai mult nu pot). trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu, joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa soseasca. daca ai incredere si perseverezi o sa-mi multumesti cat pentru cei care nu joaca... va raciti gura degeaba, eu primesc zeci de plicuri cu bani si o sa continui sa joc... bafta !!!

 
#10 jos hotii 15.06.2009 18:30

nu uitati daca il vedeti pe strada pe acest bogdan olteanul sa-i dati o flegma verde pe fatza din partea mea. eu daca il vad o sa-i dau si eu o flegma din partea poporului roman!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor