Publicat

14

aprilie

2011

00:06

642

vizualizări

CUM AI RĂSPUNDE la cele ŞAPTE ÎNTREBĂRI care se vor pune la referendumul din 19 iunie?

CUM AI RĂSPUNDE la cele ŞAPTE ÎNTREBĂRI care se vor pune la referendumul din 19 iunie?

Referendumul pentru Legea Capitalei va avea loc pe 19 iunie. La urne, bucureştenii vor primi şapte buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare. Hotărârea a fost luată de majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, adică de consilierii alianţei PDL, PRM şi PNG, în protestele celor de la USL.

Cele şapte întrebări la care bucureştenii vor trebui să răspundă sunt:
1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
2. Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?
4.Sunteţi mulţumit de curăţenia în Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară pentru Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia Bucureştiului?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul sa fie condus de primarul general alături de Consiliul General?

Iniţial, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a promovat proiectul unei hotărâri în care data la care ar fi urmat să se ţină referendumul era 29 mai iar bucureştenii ar fi trebuit să răspundă doar la o singură întrebare. Aceasta ar fi trebuit să fie:" Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a municipiului Bucureşti prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către CGMB?" Proiectul lui Oprescu n-a obţinut decât 19 voturi iar cel al alianţei PDL, PRM şi PNG a fost aprobat cu 31 de voturi.

Dezbateri cu trei cutii de semnături pe masa lui Oprescu şi acuzaţii de fals

Pentru şedinţa CGMB în care s-a stabilit data referendumului consilierii municipali au fost prezenţi într-un număr record, 51 dintr-un total de 55. Alianţa USL a venit la şedinţă cu trei cutii în care susţinea că au adunat 100.000 de semnături pentru organizarea referendumului. Cutiile au fost depuse demonstrativ de cei de la PNL pe masa prezidiului. Mişcarea s-a dovedit neinspirată. Consilierii din tabăra adversă au cotrobăit printre hârtii şi au constatat că nu ar fi fost tocmai în regulă. " Noi nu venim cu semnături de susţinere de la persoane care locuiesc în Teleorman, Videle, Giurgiu. Uitaţi hârtiile cu semnături", a spus consilierul PNG, Gâf-Deac. "Aţi dus totul în derizoriu. Ălea nu-s hârtiile noastre, noi nu le avem color. Poate oamenii s-au născut în altă localitate şi au viză de flotant în Bucureşti", încercau consilierii PNL să explice în timp ce de la microfon li se promitea că vor fi verficate toate listele de semnături.

Prefectul Atănăsoaei: " Se consumă atâtea resurse doar pentru o idee"

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat imediat după şedinţa CGMB: "Ce mi se pare hilar e că se vor consuma resurse financiare şi umane doar pentru o idee. S-a aprobat organizarea referendumului pentru ceva care nici măcar nu este o iniţiativă legislativă depusă la Parlament. Ce se va întâmpla dacă va rămâne la stadiul de idee şi nu va fi depusă la Parlament?"

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că în bătălia pe organizarea referendumului "încă o dată lupta politică a câştigat în faţa hotărârii administrative. Întrebările sunt prea multe şi aiurea. Din punctul meu de vedere am propus trei întrebări, am rămas numai cu una, pentru că făcuse obiectul acestui referendum, care era proiectul de lege a Capitalei".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
A plecat în "ţările calde" şi i-a DISTRUS pe toţi! FOTO | Vedeta care s-a afişat aşa pe plajă. Bărbaţii nu şi-au putut lua ochii de la ea

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info