801 vizualizări 25 nov 2010

Sau cel puţin vei deveni în următoarele 18 luni dacă ideea guvernanţilor, care va fi lansată săptămâna viitoare va reuşi să aducă în acelaşi sistem toate instituţiile centrale, dar şi autorităţile locale pentru a eficientiza plata taxelor şi impozitelor. "Este un element extrem de important în modernizarea sistemului de plată a impozitelor şi taxelor din România. Practic, orice cetăţean din România va putea, în viitor, de acasă, de pe calculator, online, să-şi plătească impozitele şi taxele pe care le are prin cadrul pe care astăzi (miercuri - n.r.) l-am creat prin adoptarea acestei hotărâri de guvern", a explicat, miercuri, premierul Emil Boc, după ce Cabinetul a aprobat o Hotărâre de Guvern care le impune autorităţilor locale trei termene diferite pentru a intra în acest sistem.

Cum îşi va plăti românul impozitele, o metodă ţinută la secret

Concret, sistemul naţional electronic de plată a taxelor şi impozitelor este dezvoltat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi are ca scop, potrivit ministrului de resort, Valerian Vreme, eliminarea cozilor la ghişee, respectiv generarea de economii de bani şi timp, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru administraţia publică. Cum se vor face aceste plăţi este însă un subiect ţinut la secret de către oficial. "Sistemul este astăzi funcţional, este instalat pe serverele ministerelor, este testat, este bun de treabă", ne-a declarat ministrul Vreme, promiţându-ne o demonstraţie abia marţea viitoare. "Eu mizez pe interesul celor care conduc la ora actuală instituţiile şi care poate fi de mai multe feluri. Până una, alta lucrurile sunt clare: dacă aveau interesul să-şi dezvolte o asemenea aplicaţie- să ştiţi că sunt primării care au asemenea servicii-noi venim, punem la dispoziţie o platformă la care să nu aibă costuri", a mai explicat, pentru gândul, ministrul Comunicaţiilor.

Costuri zero, economii importante pentru buzunarele statului şi cetăţeanului

Dezvoltarea sistemului nu a costat statul vreun ban, a dat asigurări ministrul Vreme, explicând că aceasta a fost pus la punct din fonduri private de către Asociaţia de Plăţi Electronice a principalelor Bănci din România (APER), "care include Visa şi MasterCard. "Costurile de utilizare a sistemului depind de re­zultatele achiziţiilor publice ce vor fi derulate de către fiecare instituţie în parte, pentru negocierea comisionului de tranzacţionare. Sistemul respectă cele mai înalte standarde de securitate bancară pentru plăţi electronice", a mai spus şeful de la Comunicaţii. În acest moment, sunt înrolate în sistem patru primării, ministerul oferind posibilitatea oricărei instituţii de stat care are de colectat taxe şi impozite să se înregistreze.

l "În cazul României, se estimează o reducere a cheltuielilor de aproximativ 40% în cazul implementării unui sistem naţional integrat funcţional precum şi o creştere de aproximativ 10% în prima fază în privinţa gradului de colectare a taxelor şi impozitelor", potrivit notei de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

l Mai mult, Guvernul doreşte odată cu implementarea acestui sistem de plată "să diminueze numărul de ghişee de plăţi prin comasare, de unde poate rezulta reducerea utilizării personalului, a costurilor de întreţinere cu clădiri, reducerea costurilor cu materiale consumabile, reducerea costurilor de procesare numerar, transport valori, arhivare etc." Ghiseu.ro va avea un impact pozitiv şi asupra mediului, deoarece "elimină necesitatea arhivării fizice a chitanţelor şi a documentelor justificative de plată a taxelor şi impozitelor ceea ce reprezintă reducerea costului de hârtie şi componente de imprimare automate sau manuale."

Cum şi-au protejat cetăţenii alte state

Iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor poate genera economii foarte mari. Conform unui studiu al Băncii Mondiale elaborat în anul 2008 la nivel global cu privire la impactul implementării tehnologiilor IT&C în cadrul interacţiunii cetăţean - stat şi mediul de afaceri - stat, s-au constatat reduceri importante de cheltuieli, ajungând până la 80% în cazuri punctuale precum Australia sau Noua Zeelandă. Autorităţile din Danemarca reuşesc să economisească 50 de milioane de euro anual, în timp ce contribuabilii danezi scot cu circa 120-150 de milioane de euro mai puţin din buzunare.

Citește și: