no author
Radu Tutulan
406 vizualizări 11 ian 2017

Cele mai multe dintre trotuarele din Bucureşti sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, acoperite de zăpadă, pietonii fiind obligaţi să meargă pe drum.

"Deloc nu se poate circula pe trotuar. De la Parcul Carol vin, pe trotuar nu se poate circula pentru că te uzi foarte tare şi o luăm la picor pe şosea, dar suntem atenţi la maşini şa la gheţuş. Ne descurcăm. Am mai prins o astfel de ninsoare în Bucureşti acum trei sau patru ani, cred", a declarat o femeie.

"Nu am cum să merg pe trotuar pentru că nu sunt deszăpezite. O luăm pe şosea. Încet-încet, sper să ajung", a mai spus o bucureşteancă.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în ceea ce priveşte refugiile Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), deşi reprezentanţii instituţiei au declarat că toate autovehiculele din parc circulă, la ora transmiterii ştirii, iar angajaţii Regiei încearcă să cureţe spaţiile din staţiile RATB, misiunea fiind îngreunată de ninsoarea care continuă să cadă, la ora transmiterii ştirii, în Capitală.

Brigada Rutieră a Capitalei transmite că traficul este în continuare închis între Piaţa Regina Maria-Şoseaua Viilor-Bulevardul George Coşbuc, respectiv intersecţia bulevardului George Coşbuc cu strada Tudor Vladimirescu, Viilor, Calea Rahovei din cauza prăbuşirii unui perete a fostei Fabrice de bere Rahova, de pe bulevardul George Coşbuc.

"Suntem pregătiţi să facem faţă şi celui de-al doilea val de zăpadă din această iarnă", declara Gabriela Firea, marţi seară.

Potrivit primarului general, aproape 700 de utilaje sunt în funcţiune şi au fost activate punctele fixe cu utilaje de deszăpezire.

Firea i-a rugat pe bucureşteni să nu iasă cu maşinile personale pentru a permite deszăpezirea arterelor principale.

 

Citește și: