Raluca Lazaroi
1355 vizualizări 27 sep 2017

Conform unor surse aproapiate anchetei, Ioan Beşa, tânărul care l-a ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, a fost găsit mort marţi seara în celula în care era închis în Penitenciarul Botoşani.

Bărbatul a fost găsit spânzurat de gardienii care efectuau rondul de seară.

La faţa locului au fost solicitate cadrele medicale de la Ambulanţa Botoşani, însă acestea au mai putut face nimic.

Ioan Beşa era transferat de aproximativ două săptămâni din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în Penitenciarul Botoşani, fiind trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru ultraj la infracţiunea de omor calificat şi risca detenţia pe viaţă.

În cazul sinuciderii bărbatului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a preluat ancheta.

Sorin Vezeteu, agentul şef adjunct de poliţie omorât în vara acestui an în Gara Suceava, avea 38 de ani şi lucra de 15 ani în Poliţia TF, fără să fi avut vreo abatere.

Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii minori.

Poliţistul a murit sub o ploaie de lovituri, aplicate cu arma albă de către ucigaş, oamenii legii precizând că pe corpul victimei au fost găsite în jur de 40 de lovituri.

Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, şi-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei şi le-a spus poliţiştilor de la faţa locului că nu regretă nimic. Ulterior, în timpul audierilor, agresorul nu a mai făcut declaraţii.

Anchetatorii au precizat că bărbatul a mai fost condamnat de două ori în Spania pentru fapte comise cu violenţă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, Ionuţ Epureanu, declara, imediat după producerea crimei, că nu a existat niciun fel de conflict între poliţist şi agresor anterior atacului, incidentul petrecându-se aparent fără motiv.

Citește și: