Publicat

16

martie

2015

22:53

10213

vizualizări

Despre ce nu se va discuta niciodată la ora de religie, în opinia lui Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu este convins că niciodată nu se va discuta la ora de religie despre "şpagă".

Despre ce nu se va discuta niciodată la ora de religie, în opinia lui Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu este convins că niciodată nu se va discuta la ora de religie despre "şpagă".

Prezent luni seara la Gândul LIVE, Cristian Tudor Popescu a afirmat, în contextul deselor reţineri şi arestări care au avut loc în România în ultima perioadă pentru dare şi luare de mită, că "nu vom vedea niciodată o astfel de lecţie (despre a nu da şpagă n.r.) la ora de religie".

"Cine îi arestează pe sfinţii părinţi care iau dreptul de Paşti, de Crăciun, botezuri şi înmormântări bani negri? Toţi ăia sunt bani negri şi nu sunt puţini deloc, au plicul lor. Acolo chiar nu se va duce DNA-ul. Este foarte greu să convingi omul să nu dea părintelui după ce a dat cu pămătuful prin casă, să nu bage plicul, să nu îi mai dea şi nişte produse, pentru că Dumnezeu nu se hrăneşte cu roua de pe flori", a opinat editorialistul Gândul.

"Banii ăia şi bucata aia de miel cea mai bună sau ciolanul de porc care i se dă sfântului părinte preot care vine să sfinţească, ăla nu este pentru el. El nu mănâncă, de fapt, cu gura lui mănâncă Sfântul Duh. Pentru Sfântul Duh sunt banii ăia, pentru biserica nevăzută. Nu cred că vedem foarte curând un preot luat pentru şpagă în România. Să dea Dumnezeu să greşesc", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Totodată, acesta a criticat punerea în scenă la o şcoală privată din Constanţa a unei scenete cu decapitarea Brâncovenilor, la care actori au fost nişte elevi cu vârste de sub 14 ani, iar printre vorbitori s-a aflat şi un preot.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţia total neaşteptată a Garbinei Muguruza după ce a UMILIT-O pe Simona Halep. Ce a declarat

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info