Publicat

26

aprilie

2010

18:36

19

vizualizări

DNA: Speram din partea lui Cătălin Voicu o recunoaştere a vinovăţiei

DNA: Speram din partea lui Cătălin Voicu o recunoaştere a vinovăţiei

Procurorii DNA au cerut, luni, instanţei de judecată să prelungească arestarea preventivă a senatorului PSD Cătălin Voicu, afirmând, în faţa judecătorilor, că iniţial au sperat ca parlamentarul să-şi recunoască vinovăţia dar ulterior acesta a încercat să influenţeze martorii din dosar.

"Speram la recunoaşterea din partea lui Cătălin Voicu a vinovăţiei. Iniţial, s-a dispus faţă de acesta o interdicţie. Astfel, a fost lăsat liber iar el a încercat influenţarea martorilor. Există probe certe că inculpatul Voicu a reuşit chiar influenţarea acestor martori. În baza analizei întregului material probator se conturează presupunere rezonabilă a săvârşirii acestor infracţiuni. Măsura s-a prelungit pentru a-l împiedica pe inculpat să mai încerce zădărnicirea aflării adevărului", a declarat reprezentantul DNA în faţa instanţei.

El a adăugat că, prin faptele sale, "Cătălin Voicu punea în inferioritate instituţii precum Parchetul, CSM, Justiţia şi Poliţia", făcând referire în acest context la stenograma unei discuţii în care senatorul arăta că poate chema la ordin poliţiştii la sediul IGP.

Totodată, procurorul a mai arătat că aceste fapte de corupţie sunt cu atât mai grave cu cât au fost comise de către Voicu, folosindu-se de calitatea sa de senator şi vicepreşedinte al Comisiei de Apărare.

Procurorul le-a cerut celor nouă magistraţi de la instanţa supremă să respingă contestaţia senatorului Voicu faţă de decizia de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive.

Completul de nouă judecători al instanţei supreme a încheiat dezbaterile şi a rămas în pronunţare.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţie FĂRĂ PRECEDENT a premierului Slovaciei. Scandalul capătă proporţii neaşteptate iniţial: acuzaţii incredibile la adresa Germaniei şi a Italiei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info