Versiunea Beta

Edu.ro: evaluări pilot pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a - între 9 şi 23 mai

Octav Ganea

Evaluările-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc între 9 şi 23 mai, metodologiile şi lista unităţilor de învăţământ unde vor avea loc acestea fiind publicate, vineri, pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a publicat, pe site-ul www.edu.ro, metodologiile de organizare a evaluării competenţelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Evaluările vor avea loc în perioada 9-23 mai, prin administrări pilot, pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional, respectiv 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a şi 86 de şcoli pentru clasa a VI-a. Lista acestor unităţi de învăţământ a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Eşantionul a fost realizat de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrat în unităţi de învăţământ distincte, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Testele care vor fi administrate, precum şi baremele de corectare aferente sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

La clasa a II-a, acestea conţin două secţiuni, care vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor şi, respectiv, competenţe de matematică.

"Rezultatele obţinute la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea lor în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/ tutorilor legal instituiţi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", a precizat MECTS.

La finalul clasei a IV-a, evaluarea elevilor va include disciplinele limba română, limba maternă -pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi matematică.

"Evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale şi sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar", potrivit sursei citate.

La clasa a VI-a, evaluarea vizează optimizarea învăţării, elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu. Testele conţin două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

 


 

 

4 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Curios 9.03.2012 19:20

Stresam copii aiurea cu tot felul de testari. Ce le ofera societatea cand termina scoala? Un pasaport si un sut in fund ca sa fie forta de munca pentru altii

 
#2 mariuta 9.03.2012 22:57

alo, ministeru, de Waldorf ati auzit? ce tot innebuniti copiii si parintii cu teste si evaluari, ca la armata! bai, scoala inseamna dragoste de cunoastere, nu evaluare, viul! mai uitati-va la finlandezi cum fac scoala..

 
#3 asd 10.03.2012 07:08

Joaca spanzuratoarea online pe www.spanzuratoarea.in, ghiceste cuvintele intr-un timp cat mai scurt si cu cat mai putine greseli si urca cat mai sus in clasament.

 
#4 Recuperam Datorii 10.03.2012 13:30

recuperamdatorii.ro , Recuperam datorii , legal si gratuit.
recuperamdatorii.ro

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE