REZULTATE CAPACITATE 2013. Elevii de clasa a opta care au susţinut examenul CAPACITATE 2013 aşteaptă rezultatele. Acestea vor fi publicate, în forma finală, pe 4 iulie 2013 pe EDU.RO, ierarhizate pe judeţe.

Rezultatele parţiale la Capacitate 2013 se vor afişa pe 29 iunie, la avizierele şcolilor, iar notele finale vor fi publicate pe 3 iulie, după soluţionarea contestaţiilor care pot fi depuse sâmbătă, între orele 16.00 - 22.00.

Listele finale cu rezultatele obţinute de elevii de clasa a opta, după finalizarea contestaţiilor, la CAPACITATE 2013 vor fi afişate pe 3 iulie 2013, la unităţile de învăţământ în care au fost susţinute examenele, pe EDU.RO şi, în unele cazuri, pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene. 

Calculul mediei de admitere se face după formula: MA = ABS + EN, unde  MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, iar EN = media generală obţinută la Capacitate 2013. La examen au participat peste 161.000 de elevi.

Etapele care trebuie urmate pentru admiterea în liceu

După REZULTATE CAPACITATE 2013, urmează repartizarea computerizată a elevilor în licee. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere si este repartizat acolo.

Paşii care trebuie urmaţi sunt următorii:

- După aflarea primelor rezultate elevii, împreună cu părinţii, completează o fişă de admitere în liceu, emisă de inspectoratul şcolar judeţean.

- În fişa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferinţelor.

- După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene/ şi a municipiului Bucureşti până pe 11 iulie.

- Pe 12 iulie, fişele vor fi transmise către Centrul Naţional de Admitere.

- Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, când computerul de la Ministerul Educaţiei îi va repartiza pe elevi.

Gândul vă oferă în timp real toate informaţiile despre REZULTATE CAPACITATE 2013, precum şi harta rezultatelor din Bucureşti şi din fiecare judeţ.

 

Citește și: