634 vizualizări 27 sep 2017

Maşina de la Poliţia Municipală Galaţi a fost fotografiată de un fotograf amator atunci când trecea cu maşina peste banda continuă, pe o stradă foarte aglomerată din oraş.

Imaginile au ajuns pe internet şi de aici în atenţia şefilor Poliţiei Galaţi, care au solicitat o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat.„A început ancheta internă. Analizăm fotografiile, vorbim cu cei implicaţi. Maşina aparţine Secţiei 5 Poliţie Galaţi. La finalul anchetei vom dispune măsurile legale”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul şef al IPJ Galaţi, comisarul şef Cornel Mototolea.

Agentul de poliţie care conducea maşina poate fi pedepsit conform Statutului poliţistului, dar şi în baza Codului Rutier. El poate primi de la o mustrare verbală până la amânarea avansării în grad.

De asemenea, pentru virajul pe banda continuă, şoferul poate primi şase puncte de penalizare şi nouă puncte de amendă, adică 1.305 de lei.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, un poliţist local din Galaţi a fost filmat când taie linia continuă dublă, iar imaginile au ajuns pe Internet. În urmă cu mai puţin de trei săptămâni un incident asemănător a avut loc pe şoseaua de centură a oraşului Galaţi. Atunci, o maşină de Poliţie a încălcat linia continuă, deşi în apropiere exista un sens giratoriu. Poliţistul aflat la volan a fost trimis în faţa Comisiei de Disciplină şi acum îşi aşteaptă pedeapsa.

Citește și: