Versiunea Beta

ESTE OFICIAL. 2 şi 3 mai 2013 sunt zile libere

de Departamentul Economic - Mediafax

FOTO: Andrei Moise/Mediafax Foto

UPDATE. Zilele de 2 şi 3 mai sunt libere, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate miercuri. Astfel, românii din sectorul public vor avea în total cinci zile libere, de pe 1 Mai până pe 5 mai, de Paşte. Totuşi, zilele de 2 şi 3 mai urmează să fie recuperate în cursul anului

Dispoziţiile hotărârii pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel.

ŞTIRE INIŢIALĂ. Guvernul va declara zilele de 2 şi 3 mai 2013 drept zile libere, conform unui proiect de hotărâre introdus pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri.

Proiectul de act normativ a fost intrdus pe lista documentelor care ar putea fi aprobate, miercuri, de Guvern.

Asociaţiile investitorilor din turism au cerut Guvernului să declare zilele de 2 şi 3 mai din acest an drept zile libere, pentru Ziua liberă de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai.

 


 

 

25 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 comentator 6.03.2013 11:15

vor fi zile libere pa bune sau cu recuperare in doua sambete consecutive ?!

daca e cu recuperare "nu e libere" ...

 
#2 vlad 6.03.2013 11:29

Mda, tot sa lucrezi la buget.

 
#3 Domnica 6.03.2013 11:33

Prea putine informatii oferiti. Bugetarii sau toata lumea ? Se recupereaza sau nu ? E total anapoda sa postati o stire fara detalii.

 
#4 sa triasca bugetarii, hai USL, hai Mazare! 6.03.2013 11:37

hai toti pe mosia lui Mazare sa spargem banii de la stat, sa il imbogatim pe Mazare! Hai si o prima de Paste la bugetari, din impozitul de 3% pe venit aplicat IMM-urilor :)))))))))))))))))))))))

 
#5 Bau-BAu 6.03.2013 11:52

Astia de sunteti invidiosi pe bugetari de ce nu va faceti si voi bugetari ? A va put salariile ce sa faci, la bugetari nu se da si bani la negru . Cat despre zilele libere tin sa va anunt ca in Austria sun 30 de zile libere nationale in Germania 26 de zile in Franta tot 26 in Italia 25 si la noi in Romania 15 zile si tot noi urlam ca prostii ca sunt prea multe ! Tare tarani mai suntem nu ma mir ca peste tot suntem pe ultimul loc

 
#6 Marin 6.03.2013 12:03

Dragilor, nu bugetarii au cerut zile libere ci privatii din turism ca mor de foame si le stau in ochi cei cativa banuti care va mai raman in buzunare dupa ce platiti sacul de taxe, impozite, accize, tva-uri, asigurari si alte biruri!

 
#7 CFR 6.03.2013 12:03

@comentator "Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să aducă firmele de stat subordonate, majoritatea cu pierderi sau în insolvenţă” pe profit. ”Voi opri robinetul de bani deschis, reprezentat de furturi şi management defectuos”, a promis ministrul. Asteptam de ceva timp dl.FENECHIU sa opriti "robinetul" la CFR CALATORI , UNDE DIRECTORUL GENERAL VALENTIN DOROBANTU,A DESCHIS ROBINETUL LA MAXIM SI NIMENI NU VEDE. ce promisiune a uitat ministrul transporturilor, RELU FENECHIU ????? Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, si-a asumat faţă de reprezentanţii FMI conform Hotărârii de Guvern privind funcţionarea instituţiei pe care o conduce pentru finalizarea selecţiei managerilor privaţi la companiile din subordinea ministerului( cel mai tarziu sfarsitul lunii februarie-2013). “Intenţionez ca în cel mai scurt timp să avem manageri privaţi la CFR Marfă şi CFR Călători, şi îmi voi asuma angajamentul faţă de FMI , pentru a avea management privat la toate companiile”, a declarat ministrul. TAROM ARE MANAGER PRIVAT,CFR INFRASTRUCTURA ARE MANAGER PRIVAT, CFR MARFA ARE MANAGER PRIVAT, LA CFR CALATORI SE CONTINUA JAFUL, DE CE DL. FENECHIU ? "Evaziunea fiscală n-a fost cercetată niciodată. În ciuda nenumăratelor afirmații despre contracte oneroase semnate cu CFR Marfă și CFR Călători, nimeni n-a purces la o investigație temeinică. Ce a făcut Curtea de Conturi a României? În ciuda nenumăratelor descoperiri prin tot felul de instituții și firme de stat, la cele două CFR-uri, la Marfă și la Călători n-a descoperit mare lucru. Cum Dumnezeu? Este jaful de la CFR Marfă un caz de dreptate pe cale de a fi făcută până la capăt sau este primul mare semn că abuzurile din vremea unei guvernări trec liniștite în mandatul următor?" Este jaful ( DIN ULTIMELE DOUA LUNI) de la CFR CALATORI ACOPERIT CU BUNA STIINTA, DE MINISTER ?

 
#8 Flaviu 6.03.2013 12:16

@Bau-BAu
Mai ce comentariu este asta? Tu nu esti Germania sau Austria, nici nu vei fi in urmatorii 100 de ani. Germania a trecut prin doua razboaie in urma carora s-a reconstruit aproape de la zero si e actualmente una din cele mai puternici tari din Europa. E alta mentalitate acolo. Romania trebuie sa devina productiva si atractiva din punct de economic. Rapid. Pe ce lume traiesti? Sistemul bugetar e incredibil de ineficient, nici sa lucrez acolo n-as fi de acord cu asta. Cat despre ce comentarii ai despre privat si salarii, habar nu ai ce inseamna asta. Sa lucrezi pe rupte, sa nu stii de program sau weekend, sa fii tot timpul obligat sa inveti sa devii mai mult pentru ca daca nu nu esti productiv sau eficient si nu-ti meriti locul de munca si il pierzi. Si tot noi suntem aia care nu vrem zile libere in plus.

 
#9 Bugetar 6.03.2013 12:32

Asa da! Domnule Ponta, daca ne dati si o prima de Paste, va voi alege toata viata! Cel mai bun primi ministru pe care l-a avut tara asta!

 
#10 se spune Pasti nu paste 6.03.2013 12:40

ba boule. mars la pascut pana-ti da liber conducatoru' Ponta

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | DNA a intervenit în forţă. 13 persoane importante sunt audiate