no author
Madalina Cerban - Mediafax
5345 vizualizări 14 mar 2013

EXTRAGERILE LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER şi NOROC vor fi difuzate din nou de TVR 1, până la încheierea de către LOTERIA ROMÂNĂ a unui nou contract în vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice - ca urmare a finalizării procedurilor legale derulate în acest sens, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"LOTERIA ROMÂNĂ a transmis TVR 1 astăzi, 14 martie 2013, solicitarea de prelungire a condiţiilor tehnice pentru difuzarea extragerilor LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER şi NOROC, «până la încheierea de către Loteria Română a unui nou contract în vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice - ca urmare a finalizării procedurilor legale derulate în acest sens»", se spune în comunicatul Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Potrivit comunicatului, TVR a dat curs acestei solicitării, în virtutea parteneriatului îndelungat dintre cele două instituţii şi a faptului că extragerile Loto reprezintă un program care interesează un public larg.

"După cum a anunţat deja, TVR doreşte să ofere în continuare tuturor românilor posibilitatea de a urmări acest program şi face toate demersurile în acestă direcţie", se spune în comunicat.

Pe 12 martie 2013, conducerea TVR a făcut o contestaţie privind rezultatul selecţiei de oferte pentru transmiterea extragerilor Loto. În acest sens, TVR a depus documentele necesare la Consililul de Soluţionare a Contestaţiilor şi la Loteria Română.

"TVR a contestat modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonanţei nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, precum şi una dintre cerinţele de calificare din documentaţia de atribuire, care dezavantaja vădit televiziunea publică. Este pentru prima dată când Loteria Română solicită deţinerea certificatului ISO 9001 televiziunii care ar difuza extragerile Loto, certificat care, de altfel, nu este specific industriei media. TVR are deja o tradiţie în difuzarea în direct a extragerilor organizate de Loteria Română. Parteneriatul dintre cele două instituţii a fost unul avantajos pentru ambele părţi, TVR 1 având cea mai mare acoperire terestră (peste 99% din populaţie), extragerile Loto ajungând astfel la un număr foarte mare de români", se mai spune în comunicatul TVR.

Pe de altă parte,LOTERIA ROMÂNĂ a anunţat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, că "joi, 14 martie, tragerile loto vor avea loc începând cu ora 16.45, pe TVR 1, în cadrul emisiunii «Lozul cel Mare»".

TVR a anunţat, marţi, că a participat la o selecţie de oferte organizată de Loteria Română pentru difuzarea extragerilor Loto, precizând că a fost dezavantajată voit şi că a contestat rezultatul acesteia.

Pe de altă parte, surse din audiovizual au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că selecţia de oferte organizată de Loteria Română pentru stabilirea televiziunii care va difuza extragerile Loto ar fi fost câştigată de Kanal D. Conform surselor citate, doar Televiziunea Română şi Kanal D s-ar fi înscris la respectiva selecţie de oferte organizată de Loteria Română.

Contactaţi, marţi, de MEDIAFAX, reprezentanţii Kanal D nu au dorit să comenteze.

Reprezentanţii Loteriei Române nu au răspuns la întrebările adresate de agenţia MEDIAFAX până la momentul difuzării acestei ştiri.

Dan Alexandru Ghiţă a fost demis, pe 8 martie, de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, din funcţia de director general al Companiei Naţionale Loteria Română.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, 12 martie, că vicepremierul Daniel Chiţoiu nu l-a "dat afară" pe şeful Loteriei, ci l-a înlocuit, el arătând că "bine a făcut" procedând astfel şi că a fost informat în prealabil de către Chiţoiu.

Citește și: