Otilia Ciocan Serescu
1247 vizualizări 28 sep 2017

Conform proiectului de rectificare bugetară, de la capitolul „Transporturi” vor fi tăiaţi 175.472 de lei, iar de la capitolul „Străzi”, 174.799.

În cadrul documentului se propune scăderea sumelor alocate pentru mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba despre Pasajul Piaţa Sudului, unde se propune tăiere a 60 de milioane lei, Pasajul Ciurel, cu o scădere de 35 de milioane lei. De asemenea, vor fi scăzute cinci milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea şi 30 de milioane de lei pentru modernizare Şoselei Pantelimon.

Rectificarea bugetară presupune şi alocarea unor sume de bani pentru construcţia unor statui. Este vorba despre Statuia Regelui Ferdinand, unde se vor distribui 8,7 milioane de lei, iar bugetul total acestui edificiu se va ridica la 15,7 milioane de lei. De asemenea, vor fi alocate 10 milioane de lei pentru biserici, iar bugetul alocat acestora ajunge astfel la 65 de milioane de lei.

Conform sursei citate, alte 50 de milioane vor fi scăzute din sumele alocate pentru înfiinţarea unei noi subunităţi de pompieri, achizitionarea de autospeciale şi camioane pentru intervenţie, maşini topit zăpada, autospeciale salvări, iar trei milioane vor fi tăiate de la consilidarea Policlinicii Titan şi 6,2 milioane de lei de la consolidarea Palatului Voievodal Curtea Veche.

Consilierii Primăriei vor decide dacă aprobă rectificarea bugetară în această formă.

Citește și: