Andreea Tobias
1101 vizualizări 27 sep 2017
Ana Maria Pătru a ieşit din sediul DNA Ploieşti în jurul orei 17 şi a declarat că a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti.
 
„O procedură îndelungată. Se pare că nu am venit degeaba. Am primit un control judiciar, din nou mi s-a ridicat interdicţia de a pleca din ţară după ce obţinusem de la judecător. Nu-i nicio problem, doamna Socol să trăiască. Face în continuare denunţuri mincinoase. Am auzit şi eu de Dinu Pescariu şi de Florică. Vă spun pe cinstite că doamna Socol îi întrece din toate punctele de vedere. Este un denunţ mincinos, atât de mincinos că nu ştiu ce se face când îi voi face o plângere penală împotriva dumneaei. Un joc al denunţului”, a declarat Pătru.
 
Aceasta a mai spus că totul i se trage de la un denunţ pe care a fost pusă să-l facă şi a refuzat.
 
„Nu mai putem să stăm într-o ţară numai cu denunţători, denunţători mincinos. Am fost pusă să facă un denunţ, de către Irina Socol şi nu l-am făcut aşa cum şi-a dorit ea iar toată cauza asta s-a întors împotriva mea, din cauza dumneaei. Problema este că o să şi vedeţi, am depus denunţul pe care ea mi l-a dat să-l fac, în momentul în care eram arestată a rămas la mine şi l-am luat cu mine în arest. L-am depus la Inspecţia judiciară”, a adăugat fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente.
 
La rândul său, avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu, a declarat că există „o stare de incompatibilitate din partea procurorilor de caz pornită de la faptul că împotriva celor doi procurori există o plângere formulată, aflată pe rolul Inspecţiei Judiciare”.
 
„Era firesc să cer recuzarea procurorilor pentru că interesele sunt contrare, cel puţin în acea plângere, şi în această situaţie imparţialitatea procururilor este în mod clar şi vădit afectată. Curiozitatea mea este dacă acea cerere a fost soluţionată la structura centrală de un procuror şef de secţie, şeful secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunii de corupţie, şi nu de şefii structurii pentru că, după ce am primit acea ordonanţă, am consultat site-ul oficial al DNA şi am observat că şefii parchetelor din structurile teritoriale se subordonează direct şefului DNA central. Ori, în situaţia de faţă soluţia dată mie mi se pare nelegală, dată de un procurror care nu putea fi învestt cu soluţionarea acestei cereri”, a declarat Rădulescu.

Ana Maria Pătru a declarat că a fost chemată la DNA Ploieşti în calitate de suspect într-un nou dosar.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Centrale (AEP) a declarat că i-a fost sunat copilul la şcoală şi i s-a spus că ea trebuie să se prezinte la DNA în calitate de suspect.

Întrebată de ce i-a fost sunat copilul, Ana Maria Pătru a răspuns: ”Nu ştiu, întrebaţi-i, asta-i maniera în care fac dumnealor anchete”.

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a fost arestată în 2016 şi, ulterior, cerctată sub control judiciar. Ana Maria Pătru este acuzată că a primit mită de la reprezentanţii firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituţia pe care a condus-o. Potrivit unui raport de activitate al Autorităţii Electorale Permanente pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituţiei, acelaşi contract de achiziţie, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.

”Prin contractul de achiziţie publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale şi judeţene (inclusiv sectoarele şi primăria generală a municipiului Bucureşti), precum şi pentru primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. Bucureşti şi preşedinţii consiliilor judeţene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A”, se arăta în raportul de activitate.

Procurorii o acuzau pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeaşi firmă, şi contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.

”În cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al A.E.P.– funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport şi a primit de la reprezentanţii agentului economic precizat suma de 15.000 euro - echivalentul a 61.765,50 lei, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 şi a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea ”Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider şi SC A.S. SRL cu A.E.P., precum şi că va susţine SC S. R. SA pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat”, conform sursei citate.

Citește și: