774 vizualizări 18 sep 2017

" Coldea are telefon operativ de la SRI, maşină şi şofer. Când se întâmplă toate câte s-au întâmplat, Coldea are tot asigurat. E strigător la cer după aceşti ani de abuzuri. (...) Ţintele erau stabilite în comun. Cunosc doi oameni care erau atât de apropiaţi în uneltirea acestor lucruri. Este vorba despre PFA Kovesi şi SRL Coldea care erau implicaţi. Pe lista aceea vor trebui puşi toţi cei care au participat. În culoarul justiţei suntem noi, penalii, societatea civilă, media, penalii spun cei ţinuţi în arest 6 luni şi apoi achitaţi. Pe partea cealaltă trebuie să se afle judecătorii. Să înţeleagă că trebuie să se termine cu această mizerie, cum e cu cei care vin cu bileţele şi rugăminţi", a declarat Daniel Dragomir, la Antena 3.

Fostul colonel SRI susţine că, dacă ar fi chemat în faţa unei comisii parlamentare, ar da toate detaliile.

"Aş explica unde să caute. Oamenii au făcut greşeli mari, făcându-se stăpânii României", a mai spus Dragomir. 

Fostul SRI-ist a declarat, pe de altă parte nu va face publice numele acoperiţilor din presă, însă i-a nominalizat pe jurnaliştii Dan Tapalagă, Dan Turturică şi Sorina Matei ca fiind printre cei pe care i-a văzut la biroul lui Florian Coldea.

"Perioada 2012 a fost un an de fierbere. Atunci eu am văzut personal intrând sau ieşind mai mulţi oameni din media (n.r.: în biroul lui Florian Coldea, adjunct SRI), despre nantura discuţiilor purtate nu ştiu, dar i-am văzut. A fost o perioadă agitată. Încep prin a vă spune trei nume: Dan Turturică, Dan Tapalagă şi Sorina Matei. La ea aş face o menţiune. S-a discutat despre ea în cercurile restrânse, dădea dovadă de independenţă şi nesupunere faţă de multe din comandamentele pe care le avea, poate de aceea spune azi anumite chestiuni în anumite domenii (...) Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la generalul Coldea. Ei mergeau la Coldea pt ce? Pentru a discuta chestiuni de sigurantţă naţională? Pentru a sprijini siguranţa cetăţeanului? Nu cred ", a declarat colonelul Daniel Dragomir, la Antena 3.

Acesta a folosit termenul de "culoar" media pentru a explica sistemul

"Culoar media este modalitatea în care se acţiona. Se acţiona concomitent, punerea unei persoane pe culoarul Justiţiei era aceeaşi cu punerea pe culoarul media.Unii inculpaţi audiaţi, pe surse media începea să spună că e duşmanul poporului. Cei care trec prin culoar şi sunt loviti prin toate părţile, aşa se întâmpla în culoarul media. Uneltele au o blurate pe faţă şi în momentul în care intri pe acest canal începi să fii lovit, aceste culoare media de distrugere a destinului unui om, viaţa, prietenii, familia", a mai spus Dragomir.

Fostul şef din SRI spune că rolul jurnaliştilor apropiaţi de sistem era de a influenţa opinia publică.

"Hotnews, România Libera, Digi 24, aceste instituţii media aş propune să treacă pe siglă o chestiune: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituţii nu numai că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci şi protejate în timp. Aceste culoare media trebuie să se închidă pentru că put a mizeria acestor ani. E plin pământul de mizerie şi de abuz", a mai declarat Dragomir, la Antena 3.

Totodată, Dragomir a dezvăluit că scopul, legat de cei care se opuneau sistemului, era de distrugere, nominalizând postul Antena 3. "Am avut discuţii colaterale. Şi noi ne uităm la tv. Din discuţii este că intenţia era de a distruge, de a închide trustul dumneavoastră (n.r.: Antena 3).. Deranja clica. Clica nu ştia decât să controleze şi să îşi utilizeze puterea, nu a avut respect pentru opinia cuiva. În momentul în care primesc ordin, aceşti oameni execută".

Dragomir a mai nominalizat numele fostului redactor şef adjunct al Jurnalului Naţional, Valentin Zaschievici, despre care spune că "acolo vorbim despre un ofiţer acoperit" şi numele jurnalistei Anca Grădinaru despre care a afirmat că i-a fost prezentată de Florian Coldea, în urmă cu mai mulţi ani, în momentul realizării unui interviu, ca fiind "o persoană care sprijină Serviciul".

Cine este Daniel Dragomir

Daniel Dragomir este un personaj controversat fiind implicat într-un dosar de corupţie şi în cel privind „monitorizarea” lui Kovesi, cunoscut sub numele de „Black Cube”. În ambele a fost arestat preventiv, iar în primul a fost  condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Fost şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, el a fost acuzat, în 2015, că a luat mită peste două milioane de lei de la administratorul unor firme, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară, în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA. 

Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida

Citește și: