Publicat

6

octombrie

2010

18:11

162

vizualizări

Francezul care conduce Dacia: „Voi, românii, aveţi un sentiment de inferioritate, ar trebui să ridicaţi mai mult capul”

Francezul care conduce Dacia: „Voi, românii, aveţi un sentiment de inferioritate, ar trebui să ridicaţi mai mult capul”

A venit oficial în România la începutul anului, pentru a coordona afacerile grupului Renault în România, adică fabrica Dacia, pe cea de cutii de viteze şi cel mai mare centru tehnologic din afara Franţei, în total investiţii de 1,5 miliarde de euro.

Francezul Jerome Olive a avut însă destul timp pentru a face o evaluare a românilor, de care, indiferent că suntem sau nu de acord, trebuie să ţinem cont, având în vedere că deciziile lui influenţează direct mai multe zeci de mii de români, angajaţi sau colaboratori ai Dacia.

"Anul trecut - era prin martie - soţia mea era cu copiii în vacanţă, când mi s-a propus să vin să preiau activitatea Renault în România. Primul lucru la care m-am gândit era cum urma să vând această propunere soţiei", recunoaşte francezul Jerome Olive, un inginer de 52 de ani, cu cinci copii, care înainte de veni la Dacia a condus fabrica Renault de la Douai, apreciată ca fiind cea mai flexibilă unitate de producţie din cadrul grupului francez şi una dintre cele mai performante. Olive l-a înlocuit la începutul acestui an pe fostul şef al Renault în România, Francois Fourmont, cel care a fost responsabil de lansarea Logan şi a celorlalte versiuni de până acum - Sandero, MCV şi Duster.

"Voi, românii, trebuie să fiţi mândri că aveţi Dacia. Nu e uşor să îi mulţumeşti pe nemţi, iar Dacia este o maşină care îi mulţumeşte pe nemţi şi este produsă în România. Mi se pare că aveţi un sentiment de inferioritate, dar ar trebui să ridicaţi mai mult capul". Pe de altă parte, şeful companiei care a avut anul trecut afaceri de peste 2 miliarde de euro, cea mai mare parte din export, acuză, la fel ca predecesorii săi, starea infrastructurii.

Cea mai mare nemulţumire: infrastructura din România

"Nu s-a făcut prea mult la acest capitol. Noi avem în fiecare zi de satisfăcut 1.400 de clienţi. Transportăm maşini cu camioanele, cu trenul şi cu vaporul, iar costul unei maşini până la Paris de exemplu ajunge la câteva sute de euro. Dacă infrastructura ar fi mai bună am rezolva o parte din problemele legat de stocuri. Şi nu am profita doar noi, ci mai ales furnizorii noştri, care ar putea lucra cu stocuri mai mici şi implicit ar imobiliza mai puţini bani", crede Olive.

Francezul nu se fereşte să dea verdicte nici în privinţa uneia dintre temele cele mai discutate în ultimii ani, avansarea rapidă în funcţie. "Asta este problemă pe care am văzut-o aici. Nu prea aveţi răbdare, sunteţi foarte grăbiţi. Vorbeam cu tineri care îmi spuneau ce vor să fie peste 10 ani, dar eu îi tot întrebam ce ştiu să facă acum şi le spuneam că trebuie să facă bine lucrurile încă de la început. O carieră se face pas cu pas, gradual, cu foarte multă răbdare".

Interviul integral poate fi citit în următorul număr al Business Magazin, care va apărea luni, 11 octombrie.

InfoPlus

Dacia, a doua mare companie din România

Cu peste 14.000 de angajaţi şi venituri de 2,1 miliarde de euro în 2009, Dacia este pe locul doi în topul celor mai mari companii din România, după Petrom, şi pe locul 48 la nivel regional. În primele opt luni ale acestui an vânzările de autoturisme Dacia la nivel global au crescut cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 221.092 unităţi. Cele mai importante exporturi ale Dacia în primele opt luni au fost către Franţa (76.255 de unităţi), Germania (23.949 de unităţi) şi Italia (15.368 de unităţi). (Ionuţ Bonoiu)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
S-a votat şi a ÎNCEPUT SCANDALUL! Decizie controversată luată astăzi cu toţi reprezentanţii presei de faţă. Ironiile au început să curgă imediat

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info