Publicat

11

ianuarie

2017

10:06

443

vizualizări

Gelu Voican-Voiculescu, audiat în dosarul Mineriadei

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu a declarat, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), că nu a dat declaraţii în dosarul Mineriadei din 1990 în care a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii şi că nu are ce să îşi reproşeze.

Gelu Voican-Voiculescu, audiat în dosarul Mineriadei

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu a declarat, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), că nu a dat declaraţii în dosarul Mineriadei din 1990 în care a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii şi că nu are ce să îşi reproşeze.

"Nu ne judecăm în stradă, ne judecăm în instanţă. Vreţi să aflaţi? Consultaţi dosarul", a declarat Gelu Voican-Voiculescu.

Întrebat dacă a dat vreo declaraţie în faţa procurorilor, fostul vicepremier a răspuns negativ. Totodată, întrebat dacă îşi reproşează ceva, Voican-Voiculescu a precizat: "Nu. După 27 de ani se poate susţine orice".

Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Mineriadei din 1990 în care a fost inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii.

La finalul lunii decembrie 2016, Gelu Voican Voiculescu susţinea că inculparea sa şi a celorlalte nume din conducerea statului român din 1990 reprezintă ''o diversiune comandată pentru a-l scoate din impas pe preşedintele Klaus Iohannis''.

''Este o diversiune comandată pentru a-l scoate din impas pe preşedintele Iohannis şi a da o altă întorsătură atenţiei publice de la aşteptarea desemnării candidatului de prim-ministru. Atunci repede s-au găsit în momentul ăsta, înainte de Crăciun, să anunţe inculparea noastră. Sunt moduri scandaloase de a utiliza justiţia în scopuri politice de moment'', a declarat Gelu Voican Voiculescu pentru MEDIAFAX.

El a mai spus atunci că-şi susţine în continuare nevinovăţia.

''Eu nu ştiu cum nu se descalifică aceşti jurişti care consideră că atunci când s-a câştigat cu 83%, eu am câştigat cu 95% locul de senator la Buzău, FSN a câştigat cu 67%, pe 14 iunie trebuia să deschidem solemn Parlamentul, ne apucăm să facem şi să ordonăm violenţe de stradă, să facem tot felul de lucruri într-un mod absurd. Adică ce nevoie aveam noi de aşa ceva, în condiţiile acestui triumf absolut. Deci e limpede că s-a încercat împiedicarea deschiderii Parlamentului, care ar fi consfinţit rezultatul alegerilor. Nu a reuşit, pentru că peste două săptămâni s-a întâmplat ceea ce s-ar fi întâmplat pe 14, dar forţe revarşarde, nostalgice au vrut să împiedice cu orice preţ să meargă România pe calea democratizării şi a statului de drept. Atunci au făcut acele provocări şi violenţe din 13 iunie, care au antrenat reacţia minerilor. Toate astea ne-au fost puse nouă în cârcă. Ca nişte jurişti să intre în capcana asta şi să se preteze la asemenea entorsă logică şi să ne inculpe în termenii aceştia este inadmisibil'', a afirmat Voiculescu.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier Petre Roman, precum şi Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Guvernul a făcut anunţul aşteptat de MILIOANE DE ROMÂNI! Totul este clar acum: ”Este o prioritate pentru noi!”

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info