"Facem apel către toţi cei ce l-aţi cunoscut pe Parintele Cristian şi aţi simţit ajutorul lui Dumnezeu in urma rugăciunilor aduse in Biserica din Moşuni.
Mai sunt câteva zile până in data de 19.09.2017 şi de aceea vă rugam să va planificaţi timpul şi programul in aşa fel încât sa puteţi ajunge la timp.
Pentru cei ce nu pot ajunge de dimineaţa de la ora 09.00 pot veni pe parcursul zilei pentru ca o să dureze.
E momentul sa arătăm lumii, presei şi liderilor bisericeşti ca noi oamenii suntem mădularele Bisericii iar Hristos este capul.
E timpul sa nu mai tăcem şi prilejul sa vorbim despre "cât de mult bine ne-a făcut Dumnezeu".
Sa nu lăsăm pietrele sa vorbească in locul nostru, ci Duhul Sfânt să ne dea cuvânt cu putere multă
", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook "Moşuni.RO".

Reamintim că fostul preot, Cristian Pomohaci, a transmis o scrisoare comisiilor de cultură şi media din Camera Deputaţilor, respectiv Senat, în care cere sesizarea Consiliului Naţional al Audiovizualului, referitor la atacurile din presă la adresa sa, potrivit Mediafax.

Cristian Pomohaci se plânge, în scrisoarea transmisă Parlamentului, de "pasivitatea inadmisibilă manifestată de către Consiliul Naţional al Audiovizualului " şi cere sesizarea acestei instituţii, cu referire la atacurile din presă la adresa sa.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale. Acesta a uzat de dreptul de contestare a hotărârii de caterisire, depunând apel, în termen legal, la Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit. 

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Citește și: