Clarice DINU
Clarice DINU
7510 vizualizări 4 mar 2016

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat pe 2 martie concurs pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte-director general ai caselor de sănătate judeţene. Funcţii  erau ocupate interimar după decizia 30 octombrie anul trecut, când ca urmare actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale şefilor instituţiilor au încetat.

După depunerea dosarelor de concurs, pentru proba scrisă s-au calificat 47 de candidaţi. Aceştia au susţinut un examen scris pe data de 2 martie, constând în verificarea cunoştinţelor de legislaţie în domeniu. Niciunul dintre candidaţi însă nu a obţinut însă punctajul minim de 70 de puncte care era necesar pentru a trece în etapa finală, respectiv a susţinerii planului de management pentru instituţiile pe care voiau să le conducă.

27 dintre candidaţi erau actualii interimari care conduceau casele de asigurări de sănătate judeţene. Opt dintre ei au absentat la proba scrisă, iar majoritatea celorlalţi nu au obţinut nici jumătate din punctajul necesar. Şeful de la Vâlcea a avut 0 puncte, în timp ce cel de la Mehedinţi doar unul.

Punctajele obţinute de actualii şefi interimari ai CAS-urilor judeţene la concursul din 2 martie:

1. Arad Domşa Gheorghe Gabriel  20 puncte

2. Bihor Dorca Luciana 31,25 puncte

3. Bistriţa  Ilişuan Camelia 12 puncte

4. Brăila Nedelcu Camelia 20 puncte

5. Buzău Grigore Paula 36,30 puncte

6. Călăraşi Guţu Gabriana Vali 37,50 ouncte

7. Cluj Groza Emilia absent

8. Covasna Dragoş Tatu absent

9. Galaţi Docan Ana 38,5 puncte

10. Giurgiu Marin Constantin 4,75 puncte

11. Gorj Titu Bondoc absent

12. Harghita Duda Tihamer absent

13. Hunedoara Cumpănasu Ecaterina 17,25 puncte

14. Ialomiţa Geantă Mihai 16,75 puncte

15. Ilfov Isărescu Aurelia absent

16. Maramureş Prodan Carmen 49 de puncte

17. Mureş Biro Rodica absent

18. Mehedinţi Mîţu Ion 1 punct

19. Olt Ciocan Florin 9 puncte

20. Satu Mare Pop Georgeta 31,25 puncte

21. Suceava Bleorţu Victor 5,8 puncte

22. Teleorman Nica Marius 9,5 puncte

23. Tulcea Vasile Eugenia 43 puncte

24. Vâlcea Hobeanu Dumitru 0 puncte

25. Vrancea Georgescu Emanuela absent

26. Bucureşti Bara Lucian 3 puncte

27. OPSNAJ Ceauşu Gheorghe absent

VEZI AICI REZULTATELE COMPLETE ALE CONCURSULUI

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat pentru gândul că în aceste condiţii concursul pentru ocuparea posturilor din teritoriu se va relua „destul de repede”. Până atunci unii dintre actualii interimari „pot să rămână pe funcţie, alţii nu”, a precizat el. 

În urma actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie 2015.

“Am considerat  necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanţă erau perimaţi. Preşedinţii-directori generali revocaţi din funcţie au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcţii în concordanţă cu noii indicatori”, declara la vremea respectivă Vasile Ciurchea. Numărul indicatorilor de performanţă a crescut de la 65 la 111.

CNAS şi CAS-uri judeţene gestionează bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Pentru 2016, bugetul aprobat pentru CNAS este de 26,4 miliarde de lei, aproape 6 miliarde de euro, mai mare cu 11,9% faţă de anul precedent.

Citește și: