Publicat

20

iunie

2011

18:02

56475

vizualizări

IMAGINI PANORAMICE CU PASAJUL BASARAB. Cum se vede din elicopter CEL MAI LAT POD HOBANAT DIN EUROPA

IMAGINI PANORAMICE CU PASAJUL BASARAB. Cum se vede din elicopter CEL MAI LAT POD HOBANAT DIN EUROPA

Pasajul Basarab a fost fotografiat la inaugurare dintr-un elicopter telecomandat. gândul a intrat în posesia primelor fotografii aeriene realizate de Skycam.
Lângă "cea mai complicată lucrare realizată în România în ultimii 30 de ani"-Pasajul Basarab- acum bucureştenii stau la coadă să-şi facă fotografii.

Pasajul Basarab - record naţional şi european

Inaugurat în urmă cu trei zile, Pasajul Basarab reprezintă un record naţional şi european. Acesta are cel mai lung pod hobanat din România-360 de metri, cel mai lat pod hobanat din Europa-43,3 metri, cel mai lung pasaj rutier din Bucureşti-1,9 kilometri şi cel mai mare punct intermodal din România.

Acesta reuneşte linii de tramvai, autobuze, troleibuze, două gări de cale ferată, staţii de metrou şi are spaţii special amenajate pentru taxiuri şi două autogări pentru transportul intern şi internaţional. Autorităţile estimează că pe Pasajul Basarab va fi un trafic de 32 de milioane de călători pe an.

Deşi pasajul Basarab a fost inaugurat înainte de recepţia finală, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că legea îi permite şi că toate testele au ieşti bine. "În momentul în care am dat drumul la pod, toate testele, inclusiv unul care a fost cerut de un distins profesor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, au ieşit bine. Ultimul test a fost făcut miercurea trecută. Noi avem voie să facem acest lucru. Nu eram nebun să permit circulaţia cu o asemenea încărcătură de oameni şi maşini peste un pod doar pentru a-mi face o ambiţie. Eu nu am astfel de ambiţii", a declarat Sorin Oprescu. Potrivit primarului general, la pasajul Basarab s-a făcut până acum un proces verbal de predare-primire, urmând ca la recepţia finală să fie chemaţi şi specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii. Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab face legătura între bulevardul Nicolae Titulescu, în apropierea Gării de Nord, şi bulevardul Vasile Milea, existând şi bretele de legătură cu Şoseaua Grozăveşti. Construcţia lui a costat peste 200 de milioane de euro.


Pasajul Basarab, început de Băsescu şi terminat de Oprescu

Pasajul Basarab a fost proiectat de arhitecţi încă din 1930. Proiectul a fost abandonat până în 1998, când agenţia japoneză Jica l-a inclus în master-planul pentru transportul în Bucureşti. Pentru construcţia pasajului Basarab, fostul primar general Traian Băsescu a obţinut un acord de finanţare de la Banca Europeană de Investiţii. Proiectul a fost sistematic boicotat de consilierii municipali PSD şi a fost aprobat doar când fostul consilier PSD Stelică Barna a trecut în tabăra lui Traian Băsescu. Proiectul iniţiat de Băsescu a fost continuat de fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, care în 2006 a pus piatra de temelie. Până în 2009, lucrările la pasajul Basarab au fost blocate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti de scandaluri politice, dar şi zeci de procese de expropriere.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţia total neaşteptată a Garbinei Muguruza după ce a UMILIT-O pe Simona Halep. Ce a declarat

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info