11062 vizualizări 5 feb 2013

La 60 de zile de la deschidere, parcarea de la Universitate rămâne încă neocupată. Şoferii preferă să parcheze la suprafaţă, "pe interzis".

Primarul Sorin Oprescu promitea că parcarea de la Universitate - care a costat 12 milioane de euro - va elibera cele trei străduţe, Academiei, Ion Ghica şi Toma Caragiu, de maşinile care sunt parcate în zonă. În realitate, şoferii parchează în continuare pe interzis, chiar dacă în toată zona există 60 de indicatoare cu staţionarea interzisă şi oprirea interzisă.

Mihai Antol, managerul parcării de la Universitate, afirmă că parcarea a început să fie folosită, dar nu la capacitate maximă. "De la primărie mi s-a confirmat că săptămâna viitoare se va reglementa situaţia şi că se vor lua măsuri ca să nu se mai parcheze acolo", a spus Mihai Antol. În fiecare zi parcarea are în medie 800 de utilizatori. Sunt şi zile în care au fost 1.300 sau 1.800 de maşini pe zi.

Mediafax Foto: Şoferii parchează în faţa cazinoului de la Universitate

În plus, 7 % din cele 425 de locuri de parcare sunt ocupate de oamenii care au abonamente.

Şoferii care parchează pe interzis au primit până acum amezi şi puncte de penalizare. "Până în prezent, de la inaugurarea parcării subterane, Serviciul Circulaţie Rutieră din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a aplicat, pentru opriri şi staţionări neregulamentare, 180 de amenzi contravenţionale în cuantum de 25.200 de lei.Totodată au fost aplicate şi 500 de avertismente la care se adaugă punctele de penalizare aferente", a declarat Răzvan Popa, de la Poliţia Locală.

Parcarea de la Universitate a fost inaugurată în noiembrie 2012. Are 425 de locuri de parcare pentru maşini şi 21 de locuri pentru motociclete. Preţul unei ore de parcare este de 2,5 lei.

Mediafax Foto: Strada ce duce spre parcare e plină de maşini parcate

Şoferii care vor să aibă un loc permanent de parcare îşi pot face abonamente. Sunt mai multe tipuri de abonamente lunare. Pentru autoturisme - un abonament 24/24 de ore costă 499 lei, iar pentru motocicletă un abonament 24/24 de ore costă 199 lei. Oamenii care stau jumătate de zi în centrul Capitalei pot opta pentru abonament de 10 ore flexibil pe zi, în valoare de 349 lei, sau pentru abonament de 10 ore noaptea, al cărui cost este 149 lei.


Mediafax Foto: Strada Ion Ghica este plină de maşini parcate pe interzis

Mediafax Foto: Cu toate că au multe indicatoare de interzis, şoferii nu se sfiesc să parcheze

Citește și: