Dragos Suciu
987 vizualizări 12 sep 2017

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul din curtea fabricii de cherestea din Sebeş a izbucnit la tocătura de lemn şi nu au fost persoane rănite.

„Se intervine la ora aceasta cu patru autospeciale şi 16 subofiţeri. La faţa locului a ajuns şi o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate, însă nu au fost persoane rănite. Incendiul este localizat, nu există pericol de extindere. Se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

Surse oficiale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fabrica la care a izbucnit incendiul aparţine grupului Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului.

În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de viscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria.

Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Citește și: