3856 vizualizări 14 apr 2012

UPDATE Clădirea unui complex comercial din Iaşi s-a prăbuşit parţial, sâmbătă la prânz, în urma unui puternic incendiu care a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în partea stângă a complexului, pompierii intervenind şi la această oră pentru stingerea focului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Silvia Spiridon, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, în partea stângă a complexului comercial "Siraj", unde există mai multe standuri cu produse de papetărie, vopseluri şi produce chimice.

Potrivit acesteia, sâmbătă, în jurul orei 12.00, partea din spate a clădirii s-a prăbuşit, incendiul nefiind stins nici la această oră.

"La faţa locului sunt deplasate efective importante ale ISU, sunt acolo în jur de 80 de pompieri, dar incendiul se propagă cu violenţă. Sunt multe produse chimice, inclusiv vopseluri, existând încă focare chiar şi în zona prăbuşită", a declarat Silvia Spiridon.

Din cauză că au luat foc multe mărfuri, iar focul a ars mocnit, incendiul a fost foarte greu de lichidat. La faţa locului au sosit cinci maşini de la ISU Iaşi şi două de la SMURD, care s-au chinuit în jur de opt ore să stingă flăcările, scrie bzi.ro.

Cei 52 de pompieri detaşaţi la faţa locului nu au mai putut salva nimic din interiorul complexului, care a ars pe întreaga suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Nici un comerciant nu are marfa asigurată, scrie bzi.ro.

În urma incendiului, doi angajaţi ai ISU Iaşi au suferit arsuri uşoare şi au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, fiind aduşi la Spitalul Sf. Spiridon pentru investigaţii. De asemenea, doi paznici ai complexului au fost şi ei intoxicaţi cu monoxid de carbon, mai notează sursa.

Citește și: