Versiunea Beta

Italia, cel mai ridicat nivel al evaziunii fiscale din UE. Vezi AICI pe ce loc se situează România

Italia, cel mai ridicat nivel al evaziunii fiscale din UE. Vezi AICI pe ce loc se situează România Foto: Tibi Bologh//Mediafax

România ocupă locul al doilea în UE în privinţa evaziunii fiscale, 42% dintre sumele taxabile fiind nedeclarate, faţă de 51% în Italia, potrivit datelor Asociaţiei Contribuabililor Italieni, preluate de agenţia bulgară de presă Novinite, citată de Mediafax.

Bulgaria ocupă locul al treilea în clasament, cu o cotă de 38% a veniturilor nedeclarate, urmată de Estonia (37%) şi Slovacia (32%).

La polul opus, Suedia are o rată a veniturilor nedeclarate de numai 8%, urmată de Belgia (10%) şi Marea Britanie (12%).

Studiul este bazat pe date furnizate de autorităţile împotriva evaziunii fiscale din statele membre UE.

Vlad Popescu, vlad.popescu@mediafax.ro


 

 

8 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Hotel 1.08.2011 17:32

Daca pana si "România" voi scrieti cu "î"... Halal ziaristi !!!

 
#2 Clasament fara baza stiintifica 1.08.2011 17:44

Nivelul real al evaziunii fiscale in tarile lumii este necunoscut. Clasamente ca cel prezentat in articol sunt pure speculatii.

Ca un exemplu, primul ministru al Canadei si totodata cel mai mare armator canadian nu plateste aproape deloc impozite deoarece are toate firmele cu sedii in paradisuri fiscale de prin niste insule.

 
#3 jex 1.08.2011 17:50

pe podium sigur este si Grecia!

 
#4 Altintop 1.08.2011 19:09

In mod sigur musulmanii nu au fost luati in consideratie in Marea Britanie.

 
#5 cititor 1.08.2011 20:14

Desigur clasamentul este viciat de anumite elemenete care nu au fost luate in calcul: in Italia exista contribuabili si investitori de origine romana. Ei au fost luati in calcul la Italia si nu la Romania. In acest fel ne-a fost uzurpat un loc I la nivelul infractiunii, loc pentru care ne-am straduit mereu si pe care il meritam. Propun refacerea clasmentului tinand cont si de tara de origine a celor interviati, astfel vom obtine locul pe care trebuie sa fim

 
#6 cititor 1.08.2011 20:51

@charly
Stimate domn, va felicit. Ati dovedit cine sunteti si din ce rasa faceti parte

 
#7 dhopital 2.08.2011 05:33

la noi romani se fura mai mult.doar ca inca nu se dovedeste.BAAA !!

 
#8 justinianus 2.08.2011 11:51

Evaziunea de la noi este f. mare datorita banilor pentru partide, indiferent de guvernare. Dar ca acum nu a fost niciodata. S-a ajuns la recordul ca jumatate din marfurile importate sa nu plateasca nici un fel de taxa(TVA sau taxa vamala, dupa caz), iar restul sa fie impozitate la valori declarate minime. Masurile in acest domeniu ar mari bugetul si ar intari competitia, inclusiv in favoarea productiei autohtone. Dar Blejnar da fara vamesi, agenti fiscali, gardisti, in loc sa-i puna la munca si sa trimeata in justitie pe cei corupti.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor