Publicat

9

noiembrie

2012

23:59

20900

vizualizări

IURIE DARIE A MURIT

IURIE DARIE A MURIT

IURIE DARIE A MURIT în noaptea de vineri spre sâmbătă, după mai multe luni de luptă cu problemele respiratorii şi cardiace. IURIE DARIE avea 83 de ani.

Vestea morţii actorului a fost confirmată pentru gândul de soţia sa, Anca Pandrea.

În ultimul an şi jumătate, IURIE DARIE a trecut prin numeroase probleme de sănătate: în aprilie 2011 a leşinat pe stradă şi a fost internat la spitalul Floreasca, în mai 2011 s-a descoperit că actorul ar avea lichid în zona creierului, iar în iunie 2012 a fost din nou internat, în stare foarte gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

IURIE DARIE A MURIT. 83 de ani de roluri remarcabile şi suferinţe cumplite

IURIE DARIE a stat mai multe zile în comă, dar a fost detubat şi externat. În seara zilei de 9 noiembrie, IURIE DARIE a încetat din viaţă.

IURIE DARIE A MURIT. Cele mai importante ROLURI din cariera lui IURIE DARIE. VIDEO

IURIE DARIE s-a născut pe 14 martie 1929, în Vadul Raşcov (judeţul Suceava). IURIE DARIE are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).

A MURIT IURIE DARIE. Editorial Marian Sultănoiu: Desene pe asfalt de "Iurie D."

De-a lungul carierei, IURIE DARIE a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum "Troilus şi Cressida", "Umbra" şi "Pălăria".

A murit Iurie Darie. Rodica Popescu Bitănescu: Mi-l voi aminti mereu ca de un actor foarte bun şi un bărbat foarte frumos

IURIE DARIE s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îşi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.

În 2009, IURIE DARIE a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Româneşti - festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră, iar în 1 iunie a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Capitală.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Anunţ ŞOC în tenis! Se retrage la doar 25 de ani. E cu doar 4 zile mai mare decât Simona Halep, dar a decis să spună STOP

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info