Publicat

24

decembrie

2012

17:53

11013

vizualizări

Jaf armat la o bancă din Capitală

Jaf armat la o bancă din Capitală

Un jaf armat a avut loc, în jurul orei 16.50, la o sucursală Raiffeisen din şoseaua Pipera, numărul 21-23.

Din primele informaţii furnizate de Poliţia Capitalei, un bărbat mascat şi înarmat cu un pistol a intrat în bancă, i-a ameninţat pe cei doi funcţionari ai băncii care se aflau înăuntru şi a fugit cu banii din casă.

Cei doi funcţionari erau singurii care se aflau în bancă, niciunul dintre ei nefiind rănit. Deocamdată, nu se ştie exact care este valoarea prejudiciului, însă fiind ora închiderii băncii, se presupune că este vorba despre toate încasările de peste zi.

Unul dintre funcţionari a apăsat pedala de urgenţă, iar celălalt angajat, o femeie, a reuşit apăsarea butonului de panică.

Atacatorul a cerut toţi banii din bancă, însă în primul moment, anagajaţii băncii nu au reacţionat, a povestit presei comisarul şef Marius Voicu, şeful Poliţiei Sectorului 1. Ulterior, atacatorul a scos un pistol, despre care poliţiştii nu ştiu încă dacă era real sau doar o machetă, şi i-a ameninţat pe cei doi funcţionari.

Sub ameninţarea armei, angajaţii au deschis nişte sertare din unitate, unde se aflau bani, hoţul luându-i şi punându-i în rucsacul pe care îl avea. Este vorba despre sume în lei şi în euro.

Banca nu avea paznic, un oficial al băncii motivând că aceasta este procedura  normală. Cu câteva zile înainte de acest atac, poliţiştii le-au făcut un instructaj angajaţilor băncii respective despre procedurile de urmat în cazul unui atac asupra băncii, a spus comisarul şef Marius Voicu. El a confirmat de asemenea că banca respecta legislaţia atunci când a optat să nu aibă pază umană. Banca respectivă foloseşte sisteme de supraveghere video, iar poliţiştii folosesc indiciile de pe camere.

Atacatorul nu a avut complici şi a plecat pe jos, din primele cercetări.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info