Publicat

9

decembrie

2010

19:28

2693

vizualizări

LISTA CELOR MAI DORITE JOB-URI DIN ROMÂNIA. Sute de tineri se bat pentru UN SINGUR POST de consultant la ambasadă, şef de parfumerie sau manager de hotel

LISTA CELOR MAI DORITE JOB-URI DIN ROMÂNIA. Sute de tineri se bat pentru UN SINGUR POST de consultant la ambasadă, şef de parfumerie sau manager de hotel

Concurenţa pentru ocuparea unui post este mare nu numai la poziţiile de execuţie, ci şi la joburile de director. Comerţul, hotelurile şi băncile atrag cei mai mulţi doritori. Cei mai doriţi candidaţi sunt cei care vin de la concurenţă.

Comerţul, industria ospitalităţii şi serviciile financiare sunt domeniile cele mai căutate de către românii cu abilităţi de conducere. E suficientă o simplă trecere în revistă a joburilor postate pe site-urile de recrutare pentru a vedea cât de mare este concurenţa printre cei care vor să ajungă mari directori. Şi nu e deloc mică, spun specialiştii.

"De regulă, într-o singură lună, o companie ajunge să primească între 500 şi 1.000 de CV-uri pentru posturile de manager disponibile. Sunt însă şi situaţii în care cifra este depăşită lejer, în cazurile în care un anumit anunţ este publicat în mai multe oraşe", au declarat pentru gândul reprezentanţii eJobs.ro.

De exemplu, până miercuri dupa-amiază, ultima zi de valabilitate a anunţului, 4.067 de persoane au aplicat pentru un post de manager de magazin la Mic.ro, lanţul de magazine de cartier controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. Din fericire, sunt disponibile 50 de posturi, nu numai în Bucureşti, ci şi în Alexandria, Braşov, Piteşti şi Ploieşti, ceea ce înseamnă că, în medie, câte 800 de candidaţi se bat pe un singur loc.

Consultant la Ambasadă, un job care-i face pe tineri să viseze

Un alt domeniu în care concurenţa se anunţă strânsă este industria ospitalităţii. În doar o zi şi jumătate, nu mai puţin de 125 de persoane aplicaseră pentru un post de manager de hotel din Bucureşti, postat pe site-ul de recrutare BestJobs.ro. Dacă ritmul de depunere a CV-urilor se menţine constant, postul ar putea să atragă în total peste 2.500 de aplicaţii după expirarea anunţului.
Şi comerţul cu parfumuri şi cosmetice este la mare căutare. După nici o săptămână, în jur de 320 de persoane visează să conducă parfumeria Douglas din Sibiu.
Sunt însă şi joburi relativ rare pe care românii şi le doresc, fără a fi pentru o poziţie executivă, cum este, de exemplu, cel de consultant pe probleme politice la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti. Peste 500 de candidaţi au aplicat pentru acest job pe site-ul BestJobs.ro, atraşi şi de perspectiva unui post în diplomaţie, pentru un salariu brut care porneşte de la 1.255 euro.

VEZI AICI ce condiţii trebuie să întruneşti ca să ajungi consultant la Ambasada Marii Britanii, şef de pafumerie sau manager de hotel

Cum se face selecţia. Cine vine de la concurenţă are şanse mari

După ce se trage linie, urmează o altă etapă, una plină pentru specialiştii din recrutare. Din sutele sau chiar miile de CV-uri, ei trebuie să-l aleagă pe cel mai bun candidat, care întruneşte aproape integral calităţile cerute de angajator. O sarcină destul de dificilă, pentru că mulţi dintre cei care aplică sunt oameni pregătiţi. Candidaţii cu experienţă eligibilă sunt însă selectaţi imediat, iar dacă au lucrat pentru concurenţă, şansele lor cresc substanţial, explică consultanţii pe resurse umane. "Angajatorii îi preferă pe cei care vin din companii concurente. Ei pornesc de la ideea că aceste persoane sunt bine pregătite, au avantajul de a cunoaşte bine piaţa, iar perioada de adaptare în organizaţie este mult mai mică", a declarat pentru gândul Corina Diaconu, managing director la ABC Human Capital.
Angajarea unui candidat care a lucrat pentru concurenţă se dovedeşte o alegere inspirată mai ales în domeniul vânzărilor, pentru că acesta vine cu portofoliul şi reţeaua de contacte deja făcută.
În total, perioada de recrutare pentru o poziţie de top management durează între două şi şase luni, timp în care au loc mai multe întâlniri cu candidatul. Persoana trebuie bine verificată, pentru că şi perioada de probă, în care aceasta îşi dovedeşte calităţile, e mai lungă, explică Diaconu. Asta spre deosebire de recrutarea unui asistent manager, unde sunt suficiente două întâlniri.

Tendinţa de schimbare a top managementului s-a făcut simţită anul acesta în mai multe companii, într-un an în care acţionarii au realizat că trebuie să facă ceva concret pentru a avea rezultate. "Unii manageri nu şi-au dovedit calităţile de lideri într-o perioadă dificilă şi au fost schimbaţi, în timp ce în alte companii, numirile sunt consecinţa unor fuziuni", adaugă specialistul. Mai sunt şi situaţiile în care mandatele unor manageri au expirat.

Poziţie Locuri disponibile Număr CV-uri
Manager magazin Mic.ro 40 4.067
Manager HR Top Line Europa 1 723
Manager magazin Nissa 1 578
Director operaţiuni logistice 1 572
Consultant Ambasada Marii Britanii 1 503
Branch manager Fabory 2 333
Director IFN 1 1 280
Manager clinică 3 268
Director agenţie Piraeus Bank 1 255
Director fabrica Egger 1

175


Sursa: site-urile de recrutare Ejobs.ro. BestJobs.ro

Citeşte şi:

E oficial: s-a deschis sezonul angajărilor în străinătate. Unde se câştigă cel mai bine

Ce meserii se caută în 2011. După 20 de ani, România are nevoie din nou de ingineri

Un român din trei ar pleca în străinătate şi s-ar recalifica în domeniul IT sau în cel medical

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Reacţie FĂRĂ PRECEDENT a premierului Slovaciei. Scandalul capătă proporţii neaşteptate iniţial: acuzaţii incredibile la adresa Germaniei şi a Italiei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info