Versiunea Beta

Măicuţele de la Mănăstirea “Petru Vodă” din Piatra Neamţ îi cântă “Sfânta tinereţe legionară” părintelui Justin Pârvu. VIDEO

Măicuţele de la Mănăstirea “Petru Vodă” din Piatra Neamţ îi cântă “Sfânta tinereţe legionară” părintelui Justin Pârvu. VIDEO

Două videoclipuri postate pe YouTube.com arată un grup de măicuţe cântându-i "Sfânta tinereţe legionară" - unul din simbolurile mişcării legionare - arhimandritului Justin Pârvu, stareţul Mănăstirii "Petru Vodă" din Piatra Neamţ. User-ul care a încărcat videoclipurile pe site, tooberme, susţine că măicuţele sunt de la aceeaşi mănăstire, iar evenimentele s-au petrecut cu ocazia zilei de naştere a lui Pârvu (n.r. - 10 februarie), din 2009 şi 2011, când părintele a împlinit 90, respectiv 92 de ani, a scris, în ediţia de astăzi Hotnews. ro.

  • Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România (MCA România) a transmis deja un protest oficial Patriarhiei, în care atrage atenţia că Biserica Ortodoxă Română (BOR) promovează ideologia de extremă dreaptă în "lăcaşurile de spiritualitate ortodoxă".

Până la această oră, reprezentanţii Patriarhiei Române, ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (de care ţine Mănăstirea "Petru Vodă") şi ai MCA România nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere oficial asupra evenimentelor.

Vezi mai jos reacţia părintelui Justin Pârvu şi a măicuţelor, când acestea încep să-i cânte "Sfântă tinereţe legionară" (la minutul 1:51):

Vezi şi video-ul din 2010:

Cântecul, compus de Radu Gyr, este unul din imnurile mişcării legionare din România.

Ascultă aici cântecul

SFÂNTĂ TINEREŢE LEGIONARĂ

Părintele Justin Pârvu s-a remarcat între slujitorii BOR drept un contestatar vehement al paşapoartelor biometrice. "Cei care nu se opun implementării actelor de identitate electronice şi nu văd niciun pericol în acceptarea lor trebuie să fie conştienţi că săvârşesc un păcat împotriva evidenţei. (…) Dacă penitentul nu renunţă la actele cu cip, după ce a fost mai înainte (…) mustrat, noi, mănăstirea Petru Vodă, nu ne putem asuma ca acesta să fie dezlegat la spovedanie, decât dacă renunţă la aceste acte şi acceptă canonul de îndreptare", scria arhimandritul, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei pe care o conduce. (Mihai Schiau)


 

 

108 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Fraierul 20.02.2011 15:19

Suntem noi care ne IMBATZOSAm cand auzim astfel de texte. Asa erau si pe vremea lui Ceasca, mari ROMANISME si noi murim de foame cu IZMENELE rupte in RECT.

Cred ca in aceste vremuri de criza frustrarile oamenilor isi gasesc satisfactii in aceste texte.

 
#2 Mugur 20.02.2011 15:33

am dat clic de 10 ori si nu vad nici un cantec al maicilor . E o minciuna ziaristica dibn care vreti sa mancati .... ce mananca de obicei ziaristii din RO.

 
#3 strul 20.02.2011 15:41

Daca se mai indoia cineva de caracterul acestor lupi imbracati in piei de oaie are acum dovada adevaratei fete a lor.In numele crucii ti-ar lua gatul fara nici o remuscare asa cum faceau legionari cu oponentii lor .Nu m-ar mira ca pe acest nenorocit barbos biserica sa-l faca sfant dupa moarte iar apoi prostimea sa-i pupe ciolanele

 
#4 Gogu 20.02.2011 15:48

Omul asta a construit sapte manastiri , doua camine pentru batrini si copii,
stind pe un scaun si ascultind pasul oamenilor. La Petru Voda oamenii de afaceri cu potential faceau donatii cu tirul, Chiar credeti ca oameni care au facut milioane de euro pot fi pacaliti atit de usor.Parintele chiar este un mare roman care ai incomodeaza pe cei care ne vor sclavi. Au incercat sa-i sa-i faca de petrecanie de nenumarate ori dar nu au reusit,cineva acolo sus il iubeste nespus de mult si are grija de el poate poate ne vom trezi si noi.
Oricine are astazi putina coloana vertebrala este ingenuncheat, uitativa la TEO TRANDAFIR si aducetiva aminte de gestul ei de fericire din parlament, acum trage ponoasele. Chiar credeti ca peste TEO a putut da boala asa dintr-o data, chiar credeti ca nu-si facea controale periodice?
Rugativa pentru Parinte este unul dintre ultimii emisari pe care ni-i trimite cerul ca sa ne trezeasca din somnul nostru si pentru a ne da un exemplu de comportament in viata pentru ca noi ne vindem mult prea usor constiinta pentru bani functii putere.

 
#5 muttley 20.02.2011 15:59

Rusine Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România!Cum au stabilit ei ca este vorba de un text antisemit?Au ajuns niste lingai si niste trepadusi sa arunce cu noroi in tot ce mai are tara asta sfant ?Au noroc ca Parintele nu-si pune mintea cu ei,ca i-ar manca iadul pe loc!

 
#6 mtuttley 20.02.2011 16:02

Poate ai treaba prin Somalia si noi te retinem!

 
#7 chelu 20.02.2011 16:03

sa lasam legionarii in pace tara are probleme mult mai mari si sa nu uitam ca comunistii au ucis de 100de ori mai multi oameni

 
#8 vlad 20.02.2011 16:05

oare nu stiu ca pentru asaceva se face puscarie?
mare ti-e gradina ta doamne!

barbosul ala scapa sigur, ca e batran si ramolit!

 
#9 foarte bine 20.02.2011 16:11

si ce daca-i canta? Legionarii nu sunt extremisti cum gresit lasa unii sa inteleaga! Ce rau au facut in Romania? Studiati in primul rand cine a fost Corneliu Zelea Codreanu si pe urma comentati. Daca ramaneau ei la putere, tara asta era vindecata de mult de prostie, nu era atata incultura si dezordine. Au luptat impotriva comunistilor pana la moarte. Pt asta merita respectul nostru, si il aveau si-l au pe Dumnezeu in suflet. Extraordina ce frumos canta, din pacate unii uita ce inseamna sa fi patriot. Uita de Dumnezeu si de tot ce e sfant. Traiasca Garda si Capitanul.

 
#10 upps-ala 20.02.2011 16:18

Lasa ca in curand romanii or sa ceara o noua miscare legionara, care sa scuture mafia de pe popor! Sa te tii atunci vanatoare de bercea mondiali si "antisemitism".

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel