939 vizualizări 22 apr 2017

„Doamne fereşte să aveti nevoie de aşa ceva, să veniţi cu cineva drag, bolnav, să o luaţi de la camera de gardă - medicina internă care aratăa destul de jalnic, că acestea sunt condiţiile vechi, nu s-a investit. Şi, după aceea, după ce o vede internistul, are nevoie de un examen neurologic, o punem din nou pe persoana respectivă în salvare, o ducem la neurologie, o dăm din nou jos, este consultată de neurolog, poate mai are nevoie şi de ortopedie şi tot aşa ne plimbam cu bolnavul prin spital. Daca vi se pare că este demnă de zilele noastre o asemenea plimbare, pe ploaie, pe vânt", a declarat Silvi Ifrim.

La conferinţa de presă de presă a participat şi repzrezentantul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, din subordinea Primăriei Capitalei

„La Colentina, în perioada 2009-2016, au fost alocaţi cei mai mulţi bani dintre cele 19 spitale din subordinea ASSMB. (...) Faptul că el nu arată cum trebuie, că aceşti bani au fost cheltuiţi judicios, ar trebui să întrebaţi fosta şi fostele conduceri. Noi nu suntem organ abilitat să tragem la răspundere. (...) Acum două săptămâni, a existat o pană de curent, iar toată presa a sărit în aer că la Colentina nu a pornit generatorul.(...) Unul dintre generatoare nu a funcţionat niciodată şi mă întreb cum un spital care a beneficiat de fonduri foarte mari să nu rezolve o problemă tehnică, al cărei cost se ridica undeva la 1.000 de euro. Fostele conduceri nu s-au preocupat de niciun aspect vital.(...) Să nu dăm în noul manager", a declarat Răzvan Niţu, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Medicul Silvi Ifrim a preluat conducerea Spitalului Colentina în luna ianuarie după ce primarul Capitalei l-a demis pe cel care conducea unitatea medicală pentru tratarea superficială a actului managerial şi pentru că nu a asigurat căldura în unitatea sanitară.

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, îl acuză pe managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, că din cabinetul său au fost eliberate reţete fictive, în valoare de până la 900 de lei, avertizând că va sesiza DIICOT în acest caz.

"Vă cerem demiterea, iar dosarul acela pentru DIICOT o să îl dăm până la urmă. La sfatul cuiva, am zis să mai vedem, e ridicol. Sunt reţete de până la 900 de lei, reţete fictive, eliberate din cabinetul dumeavoastră. Nu de dumneavoastră personal, dar aţi dat parafa. Fraudă masivă cu medicamente, aţi utilizat spaţiul personal şi este ruşinos", a acuzat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

Managerul instituţiei, Silvi Ifrim, a reacţionat spunând că este deschisă la discuţii.

"Dacă încercaţi să desfiinţaţi cabinetele individuale ale medicilor dermatologi, o să intervenim şi noi. Nu încercaţi să modificaţi nelegal. Desfiinţaţi această mafie a şobolanilor cu soţiile. (...) Aţi scăzut nivelul calităţii actului medical", a continuat Vasile Barbu.

Acuzaţiile au fost făcute la finalul unei conferinţei de presă.

 

Citește și: