Publicat

20

octombrie

2013

11:57

1182

vizualizări

Marş în Bucureşti, începând cu ora 14:00, pentru unirea Basarabiei cu România

Marş în Bucureşti, începând cu ora 14:00, pentru unirea Basarabiei cu România

Capitala va găzdui duminică, în jurul orei 14:00, un marş pentru unirea Basarabiei cu România.

"Pentru <vina> de a fi români, basarabenii au fost deportaţi, înfometaţi, închişi, torturaţi, ucişi. Dorinţa de reunire cu Patria-Mamă a rămas, însă, în minţile şi inimile multora. Ce ne-a fost luat pe nedrept trebuie să revină acasă prin unirea Republicii Moldova cu România", susţin organizatorii marşului.

Participanţii la marş sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei cu 10 minute mai devreme, pentru a asista la "desfăşurarea steagului lung de 300 de metri adus de la Chişinău", se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

"Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră naţională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflulf nou de care avem atâta nevoie. Pentru România, pentru Unire, în stradă cu un steag tricolor!".

Manifestaţia stradală este organizată de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de asociaţii din România, Republica Moldova şi alte state din Europa şi America de Nord care susţine ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info