Marian Avram
288 vizualizări 8 iul 2017

Stephanie Grinsham, purtătorul de cuvânt al Melaniei Trump, a declarat că Poliţia din Hamburg nu a putut să ofere certitudinea siguranţei, odată ce ar Prima Doamnă a SUA ar fi părăsit hotelul.

Melania Trump urma să se îndrepte la întâlnirea organizată pentru soţiile liderilor care participă la Summitul G20. Această întâlnire prevedea vizitarea unui centru pentru schimbări climatice şi o croazieră pe râu.

Peste 100.000 de persoane au participat la manifestaţii, iar violenţele s-au soldat cu rănirea a 160 de agenţi de poliţie. Pe fondul violenţelor, autorităţile au cerut trimiterea a încă 15.000 de poliţişti din alte landuri germane. Iniţial, autorităţile mobilizaseră 20.000 de agenţi de poliţie pentru summitul G20. Violenţele au escaladat vineri dimineaţa când, conform poliţiei, protestatari mascaţi ar fi incendiat maşini şi ar fi spart mai multe fereste ale unor bănci şi tribunale din cartierul Altona.

Melania Trump a postat un mesaj pe Twitter legat de protestele de vineri, în care a scris că este alături de cei răniţi.

Citește și: