Publicat

21

ianuarie

2012

16:33

1334

vizualizări

Mesajul Patriarhiei. "Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii"

Mesajul Patriarhiei. "Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii"

Patriarhia face apel la pace socială, la dialog şi cooperare pentru schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti şi precizează că trebuie găsite soluţii pentru apărarea demnităţii umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării.

"Deşi autonomă faţă de Stat (Constituţia României, art. 29, alin 5) şi neutră din punct de vedere politic, totuşi Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-şi exercite, în acelaşi timp, vocaţia de factor al păcii sociale (Legea cultelor) şi de apărătoare a demnităţii umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării", arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Patriarhia precizează că întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR) din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate contribuţia Bisericii, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti.

BOR consideră că în aceste momente dificile trebuie să fie sporite rugăciunea, dialogul şi cooperarea pentru a găsi împreună modalităţi practice de rezolvare a problemelor existente şi de restabilire a încrederii în instituţiile cu responsabilitate maximă pentru viaţa societăţii româneşti, îndeosebi în contextul internaţional prezent care este confuz şi instabil.

Biserica doreşte să fie permanent un factor al păcii sociale, nu unul de învrăjbire, deoarece "împreună se pot găsi soluţii concrete pentru ieşirea din criza actuală", arată Patriarhia Română.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info