Clarice DINU
19682 vizualizări 31 aug 2017

Declaraţia lui Toader vine în contextul în care sedinţa CSM de miercuri a fost boicotată de cinci judecători care au acuzat că auditul făcut de Inspecţia Judiciară la DNA „deranjează” şi se pregătesc „execuţii” pentru a fi aduşi în loc oameni „pregătiţi emoţional” să ia deciziile „potrivite”. Mai exact, se pregăteşte o respingere a raportului de activitate al Inspecţiei Judiciare care echivalează cu o demitere a conducerii şi, automat, cu o invalidare a auditului la DNA. 

„Aşteptam raportul de evaluare de la DNA, Inspecţia Judiciară a prelungit durata controlului şi am văzut şi eu faptul că se pregăteşte, se plănuieşte o evaluare a Inspecţiei Judiciare cu consecinţa schimbării . (...) Cred că da, (se încearcă o blocare a raporului privind DNA-n.r.)  pentru că, din moment ce îi revoci, ei nu mai vin în faţa CSM-ului cu concluziile raportului de control pe care CSM-ul să îl aprobe. Sigur, Inspecţia ar fi avut alt şef, dar care ar fi trebuit să o ia de la început şi ne lungeam aşa sine die”, a declarat Toader, la România TV. 

Întrebat dacă o va demite pe Laura Codruţa Koveşi din fruntea DNA, ministrul Justiţiei a spus că asteaptă mai întâi să vadă concluziile auditului făcut de Inspecţia Judiciară. 

„Nu am să spun da, nu am să spun nu, până nu văd conţinutul raportului de control, de evaluare", a spus Toader. 

Citește și: