Versiunea Beta

Noi cărţi de identitate pentru români

Românii vor avea o nouă carte de identitate, după ce Guvernul a hotărât modificarea vechiului model. Astfel, noile documente vor conţine informaţii privind cetăţenia titularului, în timp ce prenumele părinţilor nu vor mai fi menţionate în document.

Potrivit secretarului de stat în MAI, Cătălin Vrabie, măsura a fost cerută de Uniunea Europeană, pentru că documentele de identitate româneşti nu menţionau cetăţenia titularului.

Între timp, cărţile de identitate eliberate până la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern vor putea fi folosite până la expirarea termenului de valabilitate. Hotărârea emisă de Guvern priveşte modificarea HG 839/2006, privind forma şi conţinutul actelor de identitate.

Executivul a amânat cu doi ani introducerea cărţii electronice de identitate, întrucât îndeplinirea acestui obiectiv este condiţionată de modernizarea Sistemului Naţional Informatic de Evidenţă a Populaţiei (SNIEP). Astfel, Cărţile electronice de identitate vor fi introduse începând din data de 1 ianuarie 2011.

În toamna anului trecut, Guvernul a decis ca, începând cu data de 1 iulie 2010, să se realizeze platforma-pilot pentru constituirea sistemului informatic pentru emiterea cărţii electronice de identitate. Autorităţile de la Bucureşti şi-au propus în mai multe rânduri să emită un astfel de document, încercările nereuşite datând încă din 2003.


 

 

8 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 12.05.2009 13:05

Românii vor avea o nouă carte de identitate, după ce Guvernul a hotărât modificarea vechiului model. Astfel, noile documente vor conţine informaţii privind cetăţenia titularului, în timp ce prenumele părinţilor nu vor mai fi menţionate în document.

 
#2 Dragomir 12.05.2009 13:05

se pare ca gloata de crendinciosi inca nu s-au prins ca aceste carti de identitate sunt mai periculoase ca faimoasele pasapoarte. astept reactia... daca ar fi fost inteligenti in loc de credinciosi, deja ar fi plina rubrica de comentarii.

 
#3 flo 12.05.2009 14:54

ce sa zic e de rau, lafel de nasolik sunt cartile astea de identitate ca si pasapoartele numai ca nu o sa scapam de ele

 
#4 Ioana 1.07.2009 16:40

dragii mei, dar avem de facut un referendum , asa cum se pregateste toata romania! cititi si voi blogurile " nu catuselor electronice", semnati petitiile on line si trezit-va ! acceptati sa fiti sclavi si marfa inmatriculata?
se fac conferinte in toata tara, ascultati-le!

 
#5 cristian 6.02.2010 16:21

pentru ca viitoarele carti de identitate sa aiba dimensiunea unui card bancar puteti semna si sustine petitia pe petitieonline.ro

http://www.petitieonline.ro/petitie-p19145050.html

 
#6 Sly 13.08.2010 12:01

Vad ca si guvernantii nostri fac parte din ILLUMINATI, cultul satanist care vor sa domine lumea inrobindu-i. Daca schimba nr.satanei in nr. creatiei, respectiv 777 ,accept, daca nu, cred ca o sa fiu singurul om de pe pamint fara identitate

 
#7 irina 16.08.2010 11:17

Nu stiu de ce trebuie sa se introduca aceste noi carti de identitate. Oare nu se putea completa pe actualele carti de identitate si nationalitatea? De ce trebuie sa acceptam aceste decizii care ne duc numai la rau? Guvernantii nostri stiu sa ia decizii numai in defavoarea romanilor. Iata la ce ne duce…

 
#8 Bogdana 5.04.2011 12:12

Cred ca cel mai important e ca pe cartea de identitate sa se scrie data de nastere in afara CNP pt ca dobitocii din strainatate nu stiu sa o citeasca!nu e nevoie de alta carte de identitate,ci doar sa se specifice concret data de nastere,tocmai azi m-am lovit de problema asta si credeti-ma ca sunt foarte…

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor