Publicat

7

septembrie

2010

17:40

82

vizualizări

Parlamentarii PD-L au vrut să le ia impozit vrăjitoarelor pentru drepturi de autor, dar s-au temut de blesteme

Parlamentarii PD-L au vrut să le ia impozit vrăjitoarelor pentru drepturi de autor, dar s-au temut de blesteme

Un grup de deputaţi PD-L au înaintat Parlamentului un proiect legislativ prin care propun încadrarea ghicitului şi magiei în nomenclatorul profesiilor liberale, ceea ce ar presupune ca persoanele care practică aceste activităţi să fie plătite pentru drepturi de autor şi, deci, să plătească impozit la bugetul de stat din veniturile realizate. Mulţi dintre parlamentari au fost sceptici faţă de o asemenea lege, motiv pentru care senatorii din Comisia Juridică au şi respins-o, ieri, în cadrul şedinţei. Unul dintre iniţiatori, pedelistul Alin Popoviciu, ne-a declarat însă că mai mult frica de blesteme şi lipsa de credinţă în Dumnezeu i-a determinat pe senatorii jurişti să dea verdict nefavorabil.

Senatorii n-au vrut să semneze de frica magiei negre

Iniţiatorii au scris, în expunerea de motive, pe care, totuşi, pesedistul Toni Greblă a calificat-o ca fiind "uşor neglijentă", că obiectivul principal al proiectului în cauză este acela de a-i feri pe beneficiarii serviciilor de magie şi ghicitorie de a fi "traşi în piept" de către escroci. Profesia de ghicitoare ar urma să fie încadrată în nomenclatorul de profesii liberale, iar cele care o practică n-ar mai putea-o face decât pe bază de autorizaţie de liberă practică. Mai mult, vrăjitoarele n-ar avea voie să-şi amplaseze "cabinetele" şi nici să-şi facă publicitate în apropierea lăcaşurilor de cult sau a instituţiilor de învăţământ.

Unul dintre iniţiatorii legii respinse de Comisia Juridică a Senatului, pedelistul Alin Popoviciu, a declarat pentru Gândul că numărul semnatarilor proiectului ar fi putut fi mult mai mare, dacă parlamentarii nu s-ar fi temut de oarece influenţe negative din partea vrăjitoarelor care ar trebui să plătească impozit şi să dea socoteală pentru eventualele escrocherii: "Mulţi parlamentari au avut o temere legată de legea asta. Eu ştiu că ei erau de acord, dar s-au gândit că poate i-or blestema, ştiu eu?! Unii chiar m-au sunat să mă întrebe dacă n-am păţit ceva, dacă mă doare capul". În opinia lui, numai lipsa de credinţă în Dumnezeu i-a putut face pe senatori să le fie frică de blesteme: "Eu le-am spus că, dacă cred în Dumnezeu, n-au de ce să mai creadă în prostii, dar se vede treaba că în Senat sunt foarte puţini cu credinţă în Dumnezeu".

La rândul său, deputatul Daniel Oajdea s-a arătat dezamăgit de decizia colegilor senatori, dar speră că legea va fi, totuşi votată, de Camera Deputaţilor: "Era ceva util. Noi ne-am gândit la posibilitatea ca escrocii să fie sancţionaţi. Mie mi se pare o măsură de protecţie a cetăţenilor care cred în aşa ceva".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
IMAGINEA ZILEI | Fotografia pe care Halep o vrea ştearsă! Cum a fost surprinsă Simona în vacanţa din Grecia

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info