Maria Bîrnaure
443 vizualizări 4 oct 2017

„Din perspectiva Legii Educaţiei Naţionale, mâine vom începe un proces amplu de consultare cu toţi actorii educaţionali - organizaţii studenţeşti, ONG-uri, profesori, Consiliul Naţional al Elevilor etc. - pentru că vrem să identificăm minimum cinci puncte tari şi minimum cinci puncte slabe. Ministerul Educaţiei are un proiect în urma căruia se va modifica Legea Educaţiei Naţionale”, a spus Pop.

Liviu Pop a dat şi două exemple în acest sens. Acesta a vorbit despre una dintre prevederile actualei Legi a Educaţiei, care spune că clasa a 9-a ar trebui încadrată în învăţământul gimnazial şi, totuşi, de şase ani, aceasta este tot în învăţământul liceal. „E bine? E rău?”, s-a întrebar retoric Pop. 

De asemenea, acesta a precizat că există obiectivul ca până în 2020 învăţământul obligatoriu să cuprindă 12 clase. Totuşi, ministrul susţină că în condiţiile actuale, în care clasa pregătitoare este inclusă la nivelul învăţământului obligatoriu, acest lucru este imposibil, pentru că ar însemna că acest tip de învăţământ s-ar opri în clasa a 11-a. 

 

Citește și: