Versiunea Beta

Programul de guvernare al CABINETULUI PONTA II, scris pe un Microsoft Word PIRATAT

de Andrei Luca POPESCU

Versiunea electronică a Programului de guvernare a României pentru perioada 2013-2016, dat publicităţii joi de Guvernul condus de Victor Ponta, este realizată într-o versiune piratată a programului Microsoft Office Word. Documentul a fost postat pe pagina de internet a Guvernului României.

La proprietăţile documentului Word, pot fi observate numele autorului şi compania pe numele căreia este înregistrată copia programului de redactare pe calculator – Microsoft Office Word.

Autorul este Cătălin Cîndea, angajat al Guvernului la cabinetul premierului Victor Ponta. La numele companiei apare „Grizli777”.

O apariţie comună pentru utilizatorii de Microsoft Office piratat, „Grizli777” este numele grupului sau individului care s-a ocupat de „spargerea” programului original, prin furnizarea unei licenţe false care poate fi descărcată de pe site-urile de specialitate. Folosind "crack"-ul produs de Grizli777, programul poate fi utilizat fără să fie cumpărat.

Pe forumurile de specialitate mai circulă o altă versiune a numelui Grizli777. Acesta ar fi semnul că utilizatorul foloseşte o ediţie "Enterprise" a Microsoft Office 2007, pentru că Grizzli777 a "spart" doar această versiune de Microsoft Office. Aceasta nu este însă destinată publicului şi nu poate fi găsită la vânzare pentru orice persoană, fiind folosită doar de organizaţii sau mari companii.

Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul

 


 

 

33 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Jos Guvernescu 20.12.2012 20:41

Mâncaţi că.c`at !

Din imagine nu rezultă că documentul a fost SCRIS în programul piratat. Putea fi scris în orice alt program şi în final dat paste în acest Word, ca să genereze un DOC.
Mai ales că în imagine nu scrie absolut nimic la câmpul Edit Time...

Data viitoare ar trebui să vă dea PDF-uri criptate şi protejate!

 
#2 Deviza gandul 20.12.2012 21:06

Sa mancam fecale cu orice pret.

 
#3 submarinu 20.12.2012 22:06

...plus ca gigelul de la gandul (lol omu' chiar nu gandeste dar scrie pentru gandul) habar nu are ce inseamna versiunea Enterprise. Asta e destinata companiilor care au sute de calculatoare. Ele pot cumpara astefel o singura licenta Got it?

 
#4 Alexandru 20.12.2012 22:06

Trist că Ziarul "Gândul" mai folosește XP.Băsiști mici ce sunteți,mai ușor că nu mai schimbați voturile.Gata,nu mai sunteți la putere.PA !

 
#5 Ciprian 20.12.2012 22:13

domnule ziarist, TU cate programe ai cumparat? si cate programe folosesti fara licenta??? trustul de presa la care lucrezi, cate programe fara licenta are pe calculatoarele pe care lucrati (instalate cu stirea conducerii si fara)?
uitati-va intai in curtea voastra si dup'aia vedeti pe altii... sau ati ramas in pana de "stiri <bomba>" si-ati confectionat una...

 
#6 Gica Contra 20.12.2012 22:43

De cand va ocupati de chestii din astea ? Eu as concedia pe loc asemenea ,,informaticieni,, de 2 lei din aia vechi. Nu asa se verifica daca softul este piratat sau nu. Poti sa scrii orice companie vrei si aia iti va afisa ca e pirat sau nu.

 
#7 BSA 20.12.2012 22:50

Ce tampiti sunteti... copia de office a imbecilului de la Adevarul era piratrata ca acolo a aparut prima data stirea... Sper ca BSA si Politia sa isi faca datoria chiar maine impotriva lui !

 
#8 BSA, anexa guvernului USLinos 20.12.2012 23:06

Legea spune clar: managerul unei unitati economice unde se descopera ca sunt folosite ilegal produse software ESTE PASIBIL DE PEDEPSE CE POT MERGE PANA LA 2 ANI INCHISOARE !
Managerului vinovat sa-i fie aplicata legea !
BSA, sa vedem unde te situezi acum !

 
#9 zzz zzz 20.12.2012 23:07

http://www.gov.ro/upload/articles/118981/program-de-guvernare-2013-2016.doc click dreapta->properties->details

 
#10 re 20.12.2012 23:12

plagiatul este mai de succesuri pe un soft piratat ;)

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Sunt devastaţi! DNA a aruncat BOMBA: ajung din nou în faţa judecătorilor! De ce sunt acuzaţi acum