Publicat

3

aprilie

2009

21:32

129

vizualizări

Protestul lui Cristian Tudor Popescu – pancarta pe care scrie „Gazetar Găozar“

Protestul lui Cristian Tudor Popescu – pancarta pe care scrie „Gazetar Găozar“

Cristian Tudor Popescu a venit vineri la emisiunea „Cap şi Pajură“ de la realitatea TV purtând o pancartă pe care scria „Gazetar Găozar“. Potrivit spuselor editorialistului, pancarta a apărut ca urmare a jignirii adresate de Mircea Băsescu ziaristului Robert Veress de la Gândul. „Calificativul de găozar a fost dat de Traian Băsescu breslei ziariştilor, iar Mircea Băsescu, care face apel la calitatea sa de frate al Preşedintelui, doar preia acest calificativ. Şi nu eu sunt cel care face referire la Mircea Băsescu ca la fratele preşedintelui, ci chiar dânsul şi-a asumat această calitate“, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Astfel, dincolo de aspectele legislative sau profesionale ale discuţiei dintre Mircea Băsescu şi ziaristul Robert Veress, problema care merită atenţie este aceea a atitudinii, spune editorialistul Gândul. „Iar prin această atitudine, acest om poate fi aşezat liniştit într-o galerie a mitocanilor. Faptul că acest om îşi permite să insulte în acest mod nişte oameni care nu au făcut altceva decât să-l întrebe, apelând la calitatea sa de frate al Preşedintelui este stupefiant“, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, a fost acuzat recent de Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP) că a pus pe roate la Constanţa o afacere tip Băneasa – Puiu Popoviciu. Mai precis, a fost acuzat că vrea să folosească terenuri agricole aparţinând statului pentru a dezvolta o afacere imobiliară. Contactat de Gândul pentru precizări, Mircea Băsescu a răspuns în stil „prezidenţial“ la o întrebare simplă, adresată pe un ton politicos: „Chiar dacă am fost marinar, ştiu toate şmecheriile astea. Dacă vrei, vii aicea şi te învăţ eu cum se fac. Ori îţi faci meseria, ori eşti un găozar ca alţii, cum bine v-a zis frate-miu”. (A.S.)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
În ce direcţie circulă autobuzul? 80% dintre copii ştiu răspunsul! Testul de logică care îi frustrează pe adulţi. Care e varianta corectă

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info