12215 vizualizări 24 ian 2012

Gestul simplu, dar plin de curaj al locotenentului Alexandru Gheorghe, de a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii în uniformă de militar, a uimit o ţară întreagă şi a născut un val de simpatie şi susţinere la mai puţin de 24 de ore de la ieşirea sa în public. Sunt şi unii care critică însă gestul său.

Pe pagina de Facebook a gândul, unii cititori l-au felicitat pentru gestul său, alţii însă au atras atenţia asupra faptului că nu trebuia să vină îmbrăcat în uniformă.

"Un gest de mare demnitate şi onoare!Tot respectul pentru curajul lui!", scrie Adrian Cochintu. Mihai Pahontu spune însă că nu ar fi trebuit să poarte uniformă. "Tipul o să şi-o încaseze pentru că armata nu face politică. Dacă mergea în piaţă îmbrăcat în civil, era ok, aşa ... riscă".

"Respect pentru acest tânăr, "tipul" o să o încaseze, dar când a făcut acest pas ştia, precum a şi zis, ce îl aşteaptă. A depus un jurământ pentru ţară nu pentru trădători, a greşit purtând haina militară, dar dacă era în civil nu îl băga lumea în seamă", scrie şi Cami Egli.

Pagini de susţinere pe Facebook

La mai puţin de o zi de la mediatizarea gestului său, pentru locotenentul de 27 de ani s-au creat deja pagini de susţinere pe Facebook, unde oamenii îl felicită, îi mulţumesc pentru atitudinea curajoasă numindu-l "erou" şi "adevărat patriot", şi îi promit că vor acţiona în cazul în care superiorii săi vor lua măsuri împotriva sa, pentru că, potrivit legii, militarii nu au voie să participe la mitinguri sau demonstraţii.

Cele mai multe reacţii se rezumă la un singur cuvânt: "Respect", "Bravo", "Felicitări", "Impresionant".

Sunt însă şi internauţi care au găsit mai multe cuvinte pentru a saluta gestul militarului care ar putea să însemne sfârşitul carierei sale.

"Suntem mândri că avem asemenea români printre noi. Puţini, dar mai avem o speranţă. FELICITĂRI. Aşa ar trebui să fim toţi în ţara asta mică şi batjocorită de o mână de mafioţi. UN ADEVĂRAT EROU", scrie Mihaela Starica.

"Ne faci cinste tuturor şi hainei ce o porţi", scrie şi Ando Seka.

"Un "vierme,, în uniformă care ne-a dat la toţi o lecţie de curaj, cinste şi patriotism faţă de ţară...bravo...bravo...bravo...bravo!", scrie Nedelcu Cătălin.

"Ne-ai transmis emoţie adevărată, am vibrat din toată fiinţa, suntem copleşiţi de gestul unui adevărat ostaş la datorie!!!!FELICITARI!!!!!!!", scrie Liliana Chiriţoiu

"Mi-a venit să plâng când l-am văzut pe acest băiat. Nu credeam că în ţară la noi există astfel de oameni! Nu credeam...", scrie şi Andreea Andra.

"Nu te teme, vom iesi in strada pentru tine!"

"Tot tineretul din ţara asta, trebuie să ne mândrim că suntem contemporani şi suntem reprezentaţi de acest tânăr locotenent de 27 de ani. Bravo, şi vă asigurăm, domnule locotenent, că dacă vi se va întâmpla ceva, tinerii vor face ceva pentru dumneavoastră", scrie Prioteasa Ionut Robert.

Şi sunt mulţi cei care promit să-l susţină pe tânărul militar în cazul în care va fi sancţionat pentru gestul său. "Jur să vă susţin şi să-mi fiţi model demn de urmat pentru că nu ştiu dacă vom vedea curând aşa dovadă de curaj, demnitate şi respect din partea unui român", scrie Cimpoeru Daniel.

"Nu ştiu ce riscă, dar ştiu ce reprezintă: respect, iubire, libertate şi tot ce e mai bun! NIMENI în afară de el nu şi-a pus propria viaţă pe locul 2.... mai mult nici nu trebuie comentat... Armata trebuie să îl dea exemplu... nu să îl pedepsească...", scrie Cristian Petrache.

Citește și: