Versiunea Beta

Protestul militarului din Piaţa Universităţii. Opinii PRO şi CONTRA faţă de gestul locotenentului Alexandru Gheorghe

Protestul locotenentului român. Cum au reacţionat internauţii de pe Facebook la gestul militarului care şi-a riscat cariera

Gestul simplu, dar plin de curaj al locotenentului Alexandru Gheorghe, de a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii în uniformă de militar, a uimit o ţară întreagă şi a născut un val de simpatie şi susţinere la mai puţin de 24 de ore de la ieşirea sa în public. Sunt şi unii care critică însă gestul său.

Pe pagina de Facebook a gândul, unii cititori l-au felicitat pentru gestul său, alţii însă au atras atenţia asupra faptului că nu trebuia să vină îmbrăcat în uniformă.

"Un gest de mare demnitate şi onoare! Tot respectul pentru curajul lui!", scrie Adrian Cochintu. Mihai Pahontu spune însă că nu ar fi trebuit să poarte uniformă. "Tipul o să şi-o încaseze pentru că armata nu face politică. Dacă mergea în piaţă îmbrăcat în civil, era ok, aşa ... riscă".

"Respect pentru acest tânăr, "tipul" o să o încaseze, dar când a făcut acest pas ştia, precum a şi zis, ce îl aşteaptă. A depus un jurământ pentru ţară nu pentru trădători, a greşit purtând haina militară, dar dacă era în civil nu îl băga lumea în seamă", scrie şi Cami Egli.

Pagini de susţinere pe Facebook

La mai puţin de o zi de la mediatizarea gestului său, pentru locotenentul de 27 de ani s-au creat deja pagini de susţinere pe Facebook, unde oamenii îl felicită, îi mulţumesc pentru atitudinea curajoasă numindu-l "erou" şi "adevărat patriot", şi îi promit că vor acţiona în cazul în care superiorii săi vor lua măsuri împotriva sa, pentru că, potrivit legii, militarii nu au voie să participe la mitinguri sau demonstraţii.

Cele mai multe reacţii se rezumă la un singur cuvânt: "Respect", "Bravo", "Felicitări", "Impresionant".

Sunt însă şi internauţi care au găsit mai multe cuvinte pentru a saluta gestul militarului care ar putea să însemne sfârşitul carierei sale.

"Suntem mândri că avem asemenea români printre noi. Puţini, dar mai avem o speranţă. FELICITĂRI. Aşa ar trebui să fim toţi în ţara asta mică şi batjocorită de o mână de mafioţi. UN ADEVĂRAT EROU", scrie Mihaela Starica.

"Ne faci cinste tuturor şi hainei ce o porţi", scrie şi Ando Seka.

"Un "vierme,, în uniformă care ne-a dat la toţi o lecţie de curaj, cinste şi patriotism faţă de ţară...bravo...bravo...bravo...bravo!", scrie Nedelcu Cătălin.

"Ne-ai transmis emoţie adevărată, am vibrat din toată fiinţa, suntem copleşiţi de gestul unui adevărat ostaş la datorie!!!!FELICITARI!!!!!!!", scrie Liliana Chiriţoiu

"Mi-a venit să plâng când l-am văzut pe acest băiat. Nu credeam că în ţară la noi există astfel de oameni! Nu credeam...", scrie şi Andreea Andra.

"Nu te teme, vom iesi in strada pentru tine!"

"Tot tineretul din ţara asta, trebuie să ne mândrim că suntem contemporani şi suntem reprezentaţi de acest tânăr locotenent de 27 de ani. Bravo, şi vă asigurăm, domnule locotenent, că dacă vi se va întâmpla ceva, tinerii vor face ceva pentru dumneavoastră", scrie Prioteasa Ionut Robert.

Şi sunt mulţi cei care promit să-l susţină pe tânărul militar în cazul în care va fi sancţionat pentru gestul său. "Jur să vă susţin şi să-mi fiţi model demn de urmat pentru că nu ştiu dacă vom vedea curând aşa dovadă de curaj, demnitate şi respect din partea unui român", scrie Cimpoeru Daniel.

"Nu ştiu ce riscă, dar ştiu ce reprezintă: respect, iubire, libertate şi tot ce e mai bun! NIMENI în afară de el nu şi-a pus propria viaţă pe locul 2.... mai mult nici nu trebuie comentat... Armata trebuie să îl dea exemplu... nu să îl pedepsească...", scrie Cristian Petrache.

 


 

 

154 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Gogu 24.01.2012 14:13

Ce putem face cu un tanar locotenent simpatic si inimos care incalca legea?
Ce putem face daca poporul nu doreste ca legea sa fie aplicata?
Ce putem face cu un popor fara discernamant, care gandeste cu inima si nu cu capul?

 
#2 un roman 24.01.2012 14:17

Rezervorul de imbecili ai pedelistilor (care mai scriu pe aici)pare inepuizabil. mai probashitilor ....Voi sunteti dusi rau, daca va spune Basescu sa va dati cu capu' de pereti aveti toti a doua zi ‚capetele sparte. Ofiterul ,baiatul asta tanar a vut curajul sa spuna un adevar…Voi stiti ca in ani 90 vreo 60-70 ofiteri au creat CADA si sau opus ministrului aparari de atunci Gen. Militaru ( cu dosar la KGB) ptr ca a incercat sa aduca numai pensionari la conducerea armatei..Sau ofiteri din timpul revolutiei din 89 care au refuzat sa traga in populatie..desi ii astepta curtea martiala au refuzat sa execute ordinul la timisoara si bucuresti..asta pana sa cada ceausescu..Locotenetul asta si alti ofiteri de dinainte sunt adevarati eroi cu personalitate si demnitate …nu obezul si pupincuristul de Gen. Oprea…care a primit de la base 3 stele de general in 7 ani ajungand la 4 stele de general si asta in timp de pace…. In timp ce alti lupta prin Irak sau Afganistan gen in izmene Oprea e facut gen cu 4stele si mai si comanda armata romana…asta face de rusine armata romana si uniforma militara prin comportamentul lui de izmenar si sluga in fata lui base ..nu locotentul cara a avut curajul sa vorbeasca deschis drept cu simt civic si patriotic.DAR AM UITAT CA voi probashiti chiar nu intelegeti ca BASE şi PDL (partidul finilor,rudelor,pilelor ,cunostintelor si fiicelor !) nu agreeaza persoanele care gandesc si cu verticalitate(ca RAED ARAFAT, PLESU,DINESCU,SAFTOIU, JOHANIS;TEO)??? are nevoie de oameni care dau cu ciocanul si care duc tava(ospatari şi slugi ascultatoare). ??? ……care să voteze pentru domnia Base si pentru EBA fiica multiubitului si preastimat conducator BASE......care are "mintea odihnita" .. "frumusetea inteligenta" care are numai "succesuri" si nimeni nu vrea sa "vorbeste cu mine.

 
#3 tot un roman 24.01.2012 14:23

Cum de-i permit regulamentele militare, generalului Oprea 4 stele -sa faca politica, si sa paraduiasca banul public, deplasandu-se cu elicopterul la sedintele de partid? Bravo si respect tanarului locotenent! N-am crezut ca mai sunt astfel de tineri.A avu curaj!!!! ceea ce multora dintre noi ne lipseste! Ce ar trebui? sa ne ascundem sub masa si sa asteptam sa ne arunce firmituri puterea actuala? impropriu spus putere. PUTEREA SUNTEM NOI! Ei ar trebui sa fie in slujba noastra nu sa ne badjocoreasca! Le trebuie o lectie dura astora! Doar noi prin unitate vom reusi !

 
#4 Mos Teaca 24.01.2012 14:34

Nu este un gest de onoare sau de patriotism Acest locotenent tembel a facut de rusine armata. Daca aparea in chiloti si debita elucubratiile alea poate era altceva. Din astia ca el cauta FSB ul sau altii.Are vocatie de tradator.Dupa ce l vad psihiatrii o sa l vada si Tribunalul Miltar.Bine ca a aparut acuma si nu l au gasit rusii inainte.

 
#5 Miki 24.01.2012 14:37

Am urmarit aseara tanarul militar din Piata Universitatii si am ramas placut impresionata de curajul, onoarea, inteligenta acestui copil. De asa romani avem nevoie! Alexandru a dat dovada de verticalitate si bun simt. Orice mama ar fi mandra sa aibe un astfel de fiu! Problema este ca el a facut un gest de curaj. Dar noi, noi ce facem? Continuam sa stam cu capul plecat! Ba mai mult comentam negativ actul de curaj al acestui adevarat roman.....Poate daca am fi avut un astfel de Ministru al Apararii Romania ar fi alta tara decat cea care este acum.A mai spus acest tanar ca romania s-a bazat mereu pe armata si biserica. Poate ar fi timpul ca si biserica sa faca ceva pentru noi, romanii. Sa vina si sa ne sustina la miting pentru ca preotii oricum nu au nimic de pierdut.Avem nevoie de rugaciunile lor ca Dumnezeu sa ne ocroteasca si mai ales sa-l ocroteasca pe Alexandru.
Iesiti in strada pentru el si sustineti-l!

 
#6 alt Gogu 24.01.2012 14:37

@Gogu Gogule.....nu prea avem noi ce-i face acestui locotenent dar tu poti sa-i soo=gi stromeleagul caci in felul acesta te si hranesti dar ai si satisfactii se=xuale. Spune-i ma=t=i sa nu mai creeze vreo starpitura ca tine caci daca o mai face, noi vom trage apa si se va duce la canal.

 
#7 Miki 24.01.2012 14:38

Sa-ti fie RUSINE Mos Teaca indiferent cine ai fi tu!

 
#8 ion 24.01.2012 14:38

Bai pupincuristilor, liniste ce dracu. Nu vedeti ca nu este basescu. Ce dracu mai lingeti acum, ca ati ramas fara *?

 
#9 Papusharu 24.01.2012 14:38

Daca dorea sa protesteze, putea sa o faca in haine civile in afara exercitiului functiunii.

Este clar ca a incalcat legea si trebuie sanctionat! Sincer imi pare rau pentru el - dar a procedat gresit. Daca nu va fi sanctionat, poate maine altul va incalca putin legea tragand cateva boabe de 7.62 prin multime...

Vointa poporului se stabileste la vot! mai avem 8 luni - aveti rabdare

 
#10 George 24.01.2012 14:39

Activitatile ce compun Crima Organizata (prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane,traficul de droguri, evaziunea fiscala, etc) au un caracter secret si bine organizat, din care cauza realizeaza un impact social deosebit de negativ in multe state el constituind “cancerul perfid” care vlaguieste puterea societatii, ameninta integritatea guvernelor, determina cresterea taxelor care se adauga la pretul marfurilor, pericliteaza siguranta si locurile de munca ale cetatenilor, aduce daune agentilor economici aflati in competitie, controleaza prin forta banilor sindicatele, in final realizand o puternica influenta in sfera economicului, socialului si mai ales politicului

Grupurile politico-economice de inspiratie mafiota, cu legaturi în lumea interlopa, lupta de ani buni de zile sa controleze statul român.Istoria lor este lunga si porneste chiar dinainte de decembrie 1989. În atâtia ani au ajuns sa controleze oameni politici din toate partidele, oameni din politie, din procuratura, si, din pacate din justitie. Aceste grupari mafiote n-au aparut peste noapte si au mai încercat sa preia controlul ori de câte ori au simtit ca statul este slab. In acest moment au ajuns sa aibe putere sa fabrice si sa controleze dosare, sa declanseze anchete sau chiar sa le opreasca brusc Singura solutie pentru eradicarea acestui cancer social, este luarea de atitudine * si exercitarea de presiuni asupra politicienilor alesi pentru a ne servi si reprezenta. Cu cat mai multi oameni isi cunosc si exercita drepturile date de Dumnezeu la libertate de constiinta si exprimare, cu atat mai greu le va veni acestor viermi gaunosi sa-si faca treaba lor murdara

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel