Publicat

19

mai

2017

20:47

10757

vizualizări

Reacţie rară a patronului RCS&RDS: Stenogramele cu Băsescu sunt trunchiate şi false. Compania acuză un „circ mediatic”

Patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, susţine că nu îl cunoaşte pe Traian Băsescu şi că nu l-a întâlnit niciodată, precizările fiind făcute după ce Antena 3 a prezentat o discuţie între Teszari şi Ioan Bendei, speculând că persoana despre care s-ar şi discutat ar fi fost fostul preşedinte al României. De asemenea, într-un comunicat separat, compania lui Teszari ameninţă trustul Intact cu instanţa, pentru ştiri false şi calomnioase.

Reacţie rară a patronului RCS&RDS: Stenogramele cu Băsescu sunt trunchiate şi false. Compania acuză un „circ mediatic”

Patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, susţine că nu îl cunoaşte pe Traian Băsescu şi că nu l-a întâlnit niciodată, precizările fiind făcute după ce Antena 3 a prezentat o discuţie între Teszari şi Ioan Bendei, speculând că persoana despre care s-ar şi discutat ar fi fost fostul preşedinte al României. De asemenea, într-un comunicat separat, compania lui Teszari ameninţă trustul Intact cu instanţa, pentru ştiri false şi calomnioase.

"Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoştinţe. Întrucât din conversaţia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume şi asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 şi despre fiul acestuia – Sirian Radu (Răducu). Consider că aceste conversaţii au fost prezentate în spaţiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare", transmite Zoltan Teszari printr-un comunicat de presă.

Într-un comunicat separat, compania RCS&RDS acuză o „campanie de denigrare iniţiată de Antena 3, Antena 1 şi de Trustul Intact” şi arată că „ne vom adresa justiţiei pentru a ne proteja drepturile şi interesele legitime”.

„Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendenţios, cu rea-credinţă informaţii şi ştiri false. Refuzăm să ne lăsăm antrenaţi în acest circ mediatic, astfel încât nu vom răspunde provocărilor canalelor media ale Trustului Intact”, se mai arată în comunicatul de presă al companiei RCS&RDS.

Precizările au fost făcute după ce, joi seara, Antena 3 a prezentat noi înregistrări cu administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, printre care şi discuţii cu patronul Zoltan Teszari. În una dintre convorbiri se discută despre o întâlnire a lui Teszari cu două persoane, nea' Traian şi Răducu, postul de televiziune susţinând că ar fi fost vorba despre fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi ginerele acestuia, Radu Pricop.

La rândul său, fostul preşedinte al României a declarat la România TV că nu l-a întâlnit niciodată pe Zoltan Teszari şi nu ştie cum arată.

Într-o altă înregistrare difuzată de Antena 3, Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS&RDS, a fost interceptat în timp ce solicita secretarei telefoane pentru ofiţerul de poliţie judiciară al DNA Teo Iordăchiţă şi pentru rudele acesteia din Craiova, chiar din sediul DNA. În urma înregistrărilor, DNA a deschis un dosar penal, ofiţerul demisionând.

Interceptările redate de Antena 3 au fost depuse la dosarul de şantaj Antena Group-RCS-RDS recent, la solicitarea apărării.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Faptele de corupţie cu care ar fi fost ameninţat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări faţă de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS şi alte persoane, aceştia fiind cercetaţi pentru dare şi luare de mită în cazul contractului Ligii profesioniste de Fotbal pentru dreptul de televizare a meciurilor din Liga I.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info