Versiunea Beta

Regele Cioabă se plânge la Guvern că rămâne fără supuşi

Regele Cioabă se plânge la Guvern că rămâne fără supuşi

România riscă să rămână fără ţigani. Florin Cioabă însuşi – rege al nomazilor căldărari – a dat, oficial, acest avertisment. „Suveranul” gân­deşte că motivul principal pentru care toate neamurile vasale ar putea părăsi teritoriul României este chiar sărăcia. Semnalul de emigrare a fost dat de neamurile mai sărace – argintarii şi ursarii – care au luat calea Ita­liei. Mai târziu, cocalarii au împânzit Spania, iar ăia de mătase (sânge stricat cu românii) s-au aciuat prin Norvegia.

Acum, Majestatea Sa zice că etnia e la grea încercare: „afară”, neamul e maltratat de organizaţii extremiste, în România „îi mănâncă sărăcia”. „Discriminarea şi foamea o să-i împingă pe rromii din Balcani să emigreze în Occident”, este declaraţia Suveranului de Sibiu. Cioabă s-a implicat însă şi în probleme de diplomaţie – a propus înfiinţarea unor consulate ale ţiganilor. Adică, acolo unde etnia e mare şi aciuată pe lângă mari oraşe, să existe un fel de centre de consiliere speciale. „Trebuie să existe astfel de instituţii. Să nu se mai ducă amărâţii şi să nu aibă cum să se mai întoarcă. Că ajungem la probleme grave, ca acelea din Spania, când şi-a dat omul foc de disperare”, a proclamat Cioabă.

Bineînţeles, Majestatea Sa s-a adresat neamului şi în ceea ce priveşte stringenta problemă a expulzării. Părerea regelui e clară: ţiganii nu trebuie repatriaţi. Această măsură ar trebui aplicată – conform ideii Casei Regale – doar celor care „fac probleme şi porcării prin Vest. Că sunt unii care se fură, se prostituează şi ne fac de râs şi pe noi şi pe voi. Dar există şi români destui care fac probleme din astea”. Casa Regală s-a delimitat ferm de cei de neam ţigănesc care „fac prostii”.

Pe cale diplomatică, problema consulatelor ţigăneşti a fost expusă oficial – prin „scrisoare-Apel” - chiar şi primului ministru. Nu primului ministru al ţiganilor, cel de bate recordul turnuleţelor în Sibiu şi care – aşa cum se vorbeşte în etnie - şi-a cumpărat „gradu” de la împăratul Iulian al ţiganilor contra un porc şi câteva milioane, ci însuşi premierului Tăriceanu.

Scrisoarea începe cu un paragraf special: „Subsemnatul Florin Cioabă, mă adresez dumneavoastră, fruntaşi politici şi lideri ai Guvernului României, în calitatea mea de preşedinte al Centrului Creştin al Romilor din România, vicepreşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor, membru al Comitetului Executiv al European Roma and Travellers Forum, lider al romilor căldărari din România şi din lume, cu titlu simbolic de rege al romilor căldărari, moştenit de la tatăl meu, Ion Cioabă”. După înşiruirea gradelor şi titlurilor, Majestatea începe să combată discriminarea la care îi sunt supuşi supuşii chiar de către diplomaţii români.

Aşa că „fac apel la Excelenţele voastre (e vorba de premier şi ministrul de Externe n.n.) de a afirma public, în mod clar, fără echivoc, poziţia critică a Guvernului României faţă de opiniile formulate de unii dintre funcţionarii săi, în privinţa statutului cetăţenesc al persoanelor aparţinând comunităţii romilor din România”. În opinia Casei Regale, cică, serviciile statului român trebuie reorientate – „în sensul de a oferi consiliere persoanelor care migrează din România pentru integrare în ţările şi în localităţile în care aleg să locuiască”. Aceste propuneri vin din experienţa asociaţiilor rromilor care „au adoptat, începând cu 2002, o atitudine inovatoare privind interpretarea tendinţelor de migrare”. Scrisoarea trimisă premierului Tăriceanu se spune că „a rămas în mapa de studiu”.


 

 

142 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 10.09.2007 21:38

România riscă să rămână fără ţigani. Florin Cioabă însuşi – rege al nomazilor căldărari – a dat, oficial, acest avertisment. „Suveranul” gân­deşte că motivul principal pentru care toate neamurile vasale ar putea părăsi teritoriul României este chiar sărăcia.

 
#2 adrian canadian 10.09.2007 21:38

He-he! Au ajuns romanii asa saraci ca nu mai au coloratii ce sa fure (pardon munceasca)?:))
Reprofi lati-va minoritatilor, ca se apropie valul rus si va baga la un canal Bastroe-Nistru, poate crapati odata:))

 
#3 czr 10.09.2007 21:41

"România riscă să rămână fără ţigani"....haca ne asumam riscul asta. chiar il susstin

 
#4 Canada Va Asteapta 10.09.2007 21:46

Celor interesati sa paraseasca Romania le sugeram urmatorul site de documentare: www.geocities.com/casamede2005

 
#5 ovidiu 10.09.2007 21:50

ROMANIA NU RISCA SA RAMANA FARA TIGANI CI VA FI FERICITA SA RAMANA FARA TIGANI.

 
#6 asta e 10.09.2007 21:52

"România riscă să rămână fără ţigani" haoleu mancatias! nenorocirea nenorocirilor!

 
#7 piticania 10.09.2007 21:53

bai rege-bulibasa, de ce nu-ti urmezi tu supusii?

 
#8 :))))))))))))) 10.09.2007 21:56

si pe cioaba tot florin il chiama ?Mai , ce de mai chiama !

 
#9 xcss 10.09.2007 22:06

unde nu da dumnezeu...

 
#10 Sa se duca.. 10.09.2007 22:09

Asa e scris, a sa a fost in istorie, s-au aciuat multi pe plaiurile romanilor: greci, armeni, evrei, germani, turci si tatari, etc. Si toti au plecat, de voie sau de nevoie :)). Asa va fi si cu tiganii (nomazi veniti aici din India, prin sec.14-15), asa va fi si cu maghiarimea (venita aici prin sec.10-12)... Intotdeauna neamul s-a curatat de venetici, de starpituri si bastarzi, de curvele lor, de nevolnici si de romanii slabi la minte si la suflet..Asa ne-a ajutat Dumnezeu si aici au ramas oameni vrednici, gospodari care au fost ctitori de tara, care s-au aparat de imperii si au construit cu sacrificii o tara in mijlocul Europei, continetul unde au fost cele mai indelungate si sangeroase confruntari intre popoare. Romanii cu suflet, cu vrednicie, care s-au nascut si au copilarit aici, chiar daca acum isi castiga viata muncind prin alte tari, se vor intoarce pe plaiul lor! Pe cand acesti nomazi, tara lor e acolo "unde e bine", atat!! Sa se duca cat mai multi, se se curete Romania cat mai repede de tiganie!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Scandalul care ne va face de râs în întreaga lume. O franţuzoaică de culoare a venit în România pentru a-şi îndeplini visul, dar trăieşte o dramă: "Nu se mai poate opri din plâns!"