Publicat

15

noiembrie

2009

21:08

65

vizualizări

Remus Cernea, candidatul mic şi verde: „Nu m-au mai primit înăuntru. Au închis uşa cu cheia“

Remus Cernea, candidatul mic şi verde: „Nu m-au mai primit înăuntru. Au închis uşa cu cheia“

- De ce v-aţi dus?
Am răspuns invitaţiei adresate de Băsescu tuturor candidaţilor.

- Aşa, pur şi simplu?
Nu, în prealabil am anunţat că vin şi eu. Primul cu care am luat legătura a fost Sever Voinescu din stafful PD-L. A spus că este OK. Am luat un avion, sâmbătă dimineaţa, spre Arad şi de acolo o maşină până la Cluj. Sâmbătă dimineaţa am discutat şi cu stafful lui Crin Antonescu, în speţă cu Romeo Stavarache. A spus "OK, nicio problemă".

- Şi acolo?
Acolo, cu 15 minute înainte să înceapă emisiunea, am fost informat, indirect, că domnul Flutur, şeful de campanie al PD-L, se opune prezenţei mele la discuţii. Apoi a venit domnul Paleologu şi mi-a spus că nu pot participa la dezbatere, aşa că l-am abordat pe Crin Antonescu.

- Aşa...
I-am spus că democraţia înseamnă dialog, nu monolog şi nu obstrucţionarea unor puncte de vedere. Între noi nu este niciun fel de diferenţă, i-am spus.

- Şi Antonescu... ?
Antonescu m-a decepţionat. Mi-a spus că e un fel de întâlnire aproape privată, circumstanţială, ceva de genul ăsta.

- Şi Băsescu?
Băsescu a evitat şi m-a bătut pe umăr.

- Şi dumneavoastră?
Eu n-am vrut să fac scandal. Nu sunt nici Becali, nici Vadim Tudor. Sunt un om decent.

- Apoi?
Am fost invitat pe hol de o televiziune şi acolo am rămas. Nu m-au mai primit înăuntru, iar uşa a fost închisă cu cheia, dacă vă puteţi imagina acest lucru...

- De ce oare?
Pentru că le-a fost teamă de un dialog cu o persoană complet diferită, care-i poate pune în dificultate pe teme reale, nu pe teme derizorii.

- În final?
În final, pot spune că cei doi au dovedit laşitate, lipsa celui mai mărunt curaj. Iar luni dimineaţă voi face o plângere la OSCE.

INFO Unde e Oprescu

Stafful de campanie a lui Sorin Oprescu susţine că Oprescu nu a participat la dezbaterea de la Cluj pentru că nu a fost invitat. "A fost o invitaţie evazivă, care nu s-a referit la Sorin Oprescu. Oricum avea un alt program, stabilit în prealabil", a declarat pentru Gândul Anca Alexandrescu. Totodată, ea a anunţat că, în această săptămână, primarul general va participa la 11 dezbateri electorale. (M.S.)

UPDATE: Remus Cernea a sesizat OSCE

Candidatul Partidului Verde la alegerile prezidenţiale, Remus Cernea, a depus, luni, o sesizare la OSCE, acuzând grava încălcare a libertăţii sale de exprimare deoarece nu i s-a permis să participe la dezbaterea candidaţilor de sâmbătă, de la Cluj-Napoca.

"Ambii candidaţi se tem de o confruntare cu mine, pentru că, prin candidatura mea am demonstrat că am un discurs cât se poate de serios, cât se poate de raţional, că ştiu ceea ce spun şi că nu intru în polemici şi în dezbateri derizorii sau în atacuri la persoană de joasă factură", a declarat Remus Cernea.

El a adăugat că este de datoria sa să depună o sesizare la misiunea OSCE în România, care monitorizează felul în care se desfăşoară alegerile din ţara noastră. "Este vorba despre o înfrângere a democraţiei din România. Democraţia nu se poate construi decât prin dialog, iar Traian Băsescu şi Crin Antonescu au ales politica uşilor închise. (...) Faptul că principalii candidaţi au refuzat până acum confruntările dă măsura faptului că nu sunt democraţi şi nu sunt o opţiune pentru România. Iată că şi acum se dovedeşte că marii candidaţi îşi imaginează că alegerile sunt private, sunt doar pentru ei", a mai spus Cernea. (Mediafax)

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
IMAGINEA ZILEI | Fotografia pe care Halep o vrea ştearsă! Cum a fost surprinsă Simona în vacanţa din Grecia

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info