Versiunea Beta

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ pe EDU.RO. Cel mai bun liceu din Prahova. ADMITERE LICEU 2013

de Adriana Stanca

Până să primească notele finale pe EDU.RO, 366 de elevi din judeţul Prahova au depus contestaţie după afişare REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Dintre aceştia, 111 au solicitat recorectarea tezelor la matematică, iar 255 - la Limba Română, a precizat pentru gândul inspectorul general Horia Toma.

Înainte de soluţionarea contestaţiilor, 26 de elevi reuşiseră să obţină media 10 la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.

"Notele sunt bune. 81,94% dintre medii au fost peste 5, sunt 545 de elevi care au luat 10 la matematică şi 56 care au luat 10 la română. La prima vedere ar trebui să ne bucure aceste rezultate. După părerea mea însă, subiectele au fost prea uşoare şi nu vor da o imagine generală concludentă asupra pregătirii elevilor", a explicat inspectorul şcolar general al judeţului Prahova, Horia Toma.

Totodată, acesta a subliniat că notele sunt importante pentru ADMITERE LICEU 2013, care se va face pe baza notelor finale de pe EDU.RO.

Anul trecut, în judeţul Olt, cel mai bun liceu, judecând după  ultima medie de admitere la liceu - 9,56 - a fost Colegiul Naţional Mihai Viteazu din Ploieşti (real, matematică-informatică).

În 2012, 150.725 de absolvenţi au fost introduşi în programul de admitere, în urma căruia, prin REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ EDU.RO, au fost declaraţi admişi la liceu 150.219 elevi. Peste 500 de elevi au rămas, însă, fără loc în liceu în urma procesului de REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ deoarece nu au completat suficiente opţiuni. De asemenea, au rămas neocupate 29.479 de locuri în licee, la nivelul întregii ţări.

Prin comparaţie, anul acesta peste 161.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut examenul de Evaluare Naţională, potrivit Inspectoratului Şcolar General.

Adriana Stanca este redactor al ziarului Gândul

 


 

 

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE