Ramona LOZNIANU
Ramona LOZNIANU
253567 vizualizări 28 iun 2012

Absolvenţii claselor a VIII-a care au susţinut examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 au aflat vineri, 29 iunie, primele REZULTATE, care au fost afişate la unităţile de învăţământ unde au dat probele, precum şi pe site-urile unor inspectorate şcolare judeţe (vezi lista mai jos). Cei nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie publicate luni, 2 iulie. Săptămâna viitoare, in intervalul 5-8 iulie, elevii de clasa a VIII-a trebuie să completeze fişele cu opţiunile pentru ADMITEREA LA LICEU.

NOU! Cele mai multe CONTESTAŢII au fost depuse la română

NOU! Cum se desfăşoară repartizarea computerizată în licee

NOU! Descarcă fişa de înscriere la liceu

NOU! Harta celor mai bune 20 de licee din România

NOU! Cele mai bune 20 de licee din BUCUREŞTI după ultima medie de admitere

NOU! Cât contează pentru media de admitere schimbarea baremului la română
 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ pe judeţe

Rezultate BUCUREŞTI
Rezultate  ALBA
Rezultate  ARAD
Rezultate  ARGEŞ
Rezultate  BACĂU
Rezultate  BIHOR
Rezultate  BISTRIŢA-NĂSĂUD
Rezultate  BOTOŞANI
Rezultate  BRAŞOV
Rezultate  BRĂILA
Rezultate  BUZĂU
Rezultate  CĂLĂRAŞI
Rezultate  CARAŞ-SEVERIN
Rezultate  CLUJ
Rezultate  CONSTANŢA
Rezultate  COVASNA
Rezultate  DÂMBOVIŢA
Rezultate  DOLJ
Rezultate  GALAŢI
Rezultate  GIURGIU
Rezultate  GORJ
Rezultate  HARGHITA
Rezultate  HUNEDOARA
Rezultate  IALOMIŢA
Rezultate  IAŞI
Rezultate  ILFOV
Rezultate  MARAMUREŞ
Rezultate  MEHEDINŢI
Rezultate  MUREŞ
Rezultate  NEAMŢ
Rezultate  OLT
Rezultate  PRAHOVA
Rezultate  SATU MARE
Rezultate  SĂLAJ
Rezultate  SIBIU
Rezultate  SUCEAVA
Rezultate  TELEORMAN
Rezultate  TIMIŞ
Rezultate  TULCEA
Rezultate  VASLUI
Rezultate  VÂLCEA
Rezultate  VRANCEA

Rezultatele repartizării computerizate vor fi afişate pe 15 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi elevii este programată pentru perioada 16 iulie-26 iulie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Admitere la liceu – calendar, subiecte, rezultate

Cum s-a schimbat baremul la română

Anul acesta, elevii care au susţinut proba la română din cadrul examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 s-au aflat în faţa unei situaţii delicate. La subiectul care testa cunoştinţele de sintaxă a frazei ale elevilor, acestora li se cerea să identifice tipul de subordonată din fraza “Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii” şi trebuiau să aleagă din trei variante a) atributivă; b) predicativă; c) subiectivă.

Potrivit ministrului Educaţiei, Liviu Pop, 40% dintre elevi au ales varianta corectă indicată de barem c) subiectivă, iar 40% varianta b) predicativă, considerată, de asemenea, corectă de unii specialişti.


VĂ RECOMANDĂM SĂ VEDEŢI ÎN GÂNDUL DE AZI ce subiecte au fost date la ROMÂNĂ în această dimineaţă la BAC 2012. Provocarea noastră: Aţi mai fi în stare să le rezolvaţi? AVEŢI AICI LINK-ul către SUBIECTE. Aici veţi găsi şi BAREMUL de corectare pentru prima probă de la BACALAUREAT


Având în vedere numărul mare de elevi care au greşit un subiect de 6 din 100 de puncte, la o zi după proba la română, părinţii au iniţiat o petiţie online pentru schimbarea baremului. În după-amiaza zile de marţi, ministrul Educaţiei a ieşit în conferinţă de presă şi a declarat că baremul nu va fi modificat chiar dacă subiectul “este ambiguu” pentru că 90% dintre specialiştii consultaţi au spus că propoziţia în cauză este subiectivă.

O zi mai târziu, într-o altă conferinţă, Pop i-a sfătuit pe cei nemulţumiţi de baremul de la română să facă contestaţie. În acest timp, zeci de părinţi şi elevi protestau în faţa ministerului. La câteva ore de la aceste declaraţii, ministrul a declarat la GÂNDUL LIVE că a emis un ordin de ministru prin intermediul căruia solicita acordarea punctajului atât pentru varianta b) predicativă, cât şi pentru varianta c) subiectivă.   

Subiectul la română

Proba la limba şi literatura română a constatat în două subiecte cu mai multe cerinţe formulate pe baza a două texte la prima vedere. La primul subiect, textul era un fragment din “Cireşarii”, iar elevii trebuiau să-şi demonstreze cunoştinţele de vocabular şi de teorie literară (sinonime, explicarea utilizării unor semne de punctuaţie, identificarea modurilor de expunere şi a figurilor de stil), precum şi capacitatea de a înţelege şi a comenta un text literar.

Un articol despre ebook publicat în Dilemateca a fost cel de-al doilea text dar spre analiză. Elevii aveau de identificat autorul, numele articolului şi al publicaţiei în care a apărut şi să răspundă la două întrebări pentru a dovedi că au înţeles textul. Cunoştinţele de gramatică au fost verificate pe baza aceluiaşi text: elevii trebuiau să identifice o subordonată şi să indice valoarea morfologică şi sintactică a trei cuvinte. Cea de-a doua compunere pe care elevii trebuiau să o redacteze avea ca temă trăsăturile unui coleg pasionat de lectură.

Subiectul la matematică

Proba la matematică nu a generat situaţii speciale aşa cum s-a întâmplat în cazul celei de la română. Elevii au trebuit să rezolve trei subiecte cu mai multe subpuncte, gradul de dificultate al acestora crescând treptat.

La primul subiect, aceştia au avut de efectuat un calcul simplu şi o medie aritmetică. De asemenea, trebuiau să calculeze perimetrul unui romb, aria totală a unui cub şi să citească un grafic. La subiectul al II-lea, elevilor li se cerea să deseneze o piramidă patrulateră, să calculeze o medie geometrică, să efectueze exerciţii cu funcţii şi o expresie, precum şi o problemă.
La subiectul al III-lea, elevii au primit două probleme, una de geometrie în spaţiu şi una de geometrie plană. 

Anul acesta, aproximativ 166.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-au au susţinut examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ, cu un sfert mai puţin decât estimările iniţiale. Anul trecut, circa 220.000 de elevi au dat acest examen.

Citește și: