no author
Alexandru Moise
258 vizualizări 6 iul 2012

Guvernul s-ar putea reuni sâmbătă în şedinţă, pentru a adopta un set de hotărâri privind organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"În această noapte vor fi redactate un set de cinci proiecte de hotărâri privind organizarea referendumului, acte normative care trebuie aprobate de Executiv, probabil chiar sâmbătă", au arătat sursele citate.

Parlamentul propune, printr-o hotătâre care a fost aprobată de plen, ca referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu să aibă loc în data de 29 iulie.

Hotărârea a fost votată, fiind înregistrate 242 de voturi "pentru".

Suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu a fost aprobată cu 256 de voturi "pentru", conform rezultatelor anunţate, vineri seară, în plenul reunit.

Joi, după şedinţa de guvern în care a fost modificată Legea referendumului, premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să fie permanent "în zonă", astfel încât să poată veni imediat la Palatul Victoria în cazul în care este nevoie ca Guvernul să se reunească din nou în şedinţă, pentru decizii rapide.

 

Citește și: