Andreea Traicu
699 vizualizări 5 oct 2017

„În cursul zilei de ieri, 4.10.2017, orele 15,00, doamnele judecător Simona Marc, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au solicitat doamnei preşedinte sa accepte organizarea unei întâlniri a Secţiei pentru judecători cu domnul Tudorel Toader, ministrul justitiei, in data de 5.10.2017 de la orele 13.00 la sediul Consiliului, menţionând ca domnul ministru si-a exprimat deja disponibilitatea de a participa la aceasta întâlnire", transmite purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc.

Cei cinci judecători au invocat „necesitatea menţinerii unui dialog interinstituţional pentru armonizarea viziunii iniţiatorului proiectului de act normativ vizând legile justiţiei cu observaţiile judecătorilor".

„Răspunzând acestei solicitări, Preşedintele CSM, doamna judecător Mariana Ghena, şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a da curs solicitărilor de eficientizare a dialogului instituţional şi interinstitutional, ca premisa a unei colaborări deschise, care sa corespundă obiectivelor instituţionale. Cu toate acestea, Preşedintele CSM a subliniat ca, în contextul în care Plenul CSM s-a exprimat asupra Proiectului de act normativ prin Hot. Nr. 974/2017 conţinând avizul negativ, Preşedintele CSM nu se poate substitui Plenului iar solicitarea de dialog trebuie adresata şi comunicată tuturor membrilor CSM iar nu doar membrilor Secţiei pentru judecători, astfel încât CSM, ca organ colegial de decizie, sa se exprime în cadrul procedurilor prevăzute de lege şi regulamente, iar decizia astfel rezultata sa fie valorificata instituţional", mai precizează Lucaciuc.

Astfel, precizează CSM, joi nu va fi nicio întâlnire oficială între Secţia pentru judecători şi ministrul Justiţiei.

Citește și: