Gabriel Pecheanu
1608 vizualizări 20 iul 2017

Vicepreşedintele ANAF care coordona Direcţia generală antifraudă fiscală, Marin Marius Florea, a fost demis de premierul Mihai Tudose, în locul său fiind numit Daniel Mihai Tudor, potrivit Monitorului Oficial.

Daniel Mihai Tudor, noul şef al Direcţiei Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF a fost director executiv adjunct pe inspecţie fiscală la Direcţia generală a Finanţelor Publice Bucureşti, responsabil pentru contribuabilii nerezidenţi. Acesta deţine împreună cu soţia două case la Mogoşoaia.

Daniel Mihai Tudor a fost detaşat temporat, în primăvara acestui an, la Ministerului pentru Mediul de Afaceri unde a fost numit secretar general adjunct.

Conform declaraţiei de avere depusă în acest an, Tudor a realizat un venit annal de 78.407 lei de la DGRFPB, iar soţia sa a încasat, de la Curtea de Conturi, 131.208 lei.

Familia Turdor deţine două terenuri şi două case la Mogoşoaia şi un autoturism VW Golf.

Fostul şef al Fiscului, vicepreşedinte ANAF

De asemenea, prim-ministrul Mihai Tudose l-a numit în funcţia de vicepreşedinte ANAF, cu rang de secretar de stat, pe Bogdan Stan, care a ocupat de la începutul anului funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. El a fost demis de la şefia ANAF marţi, 18 iulie.

Totodată, Mihai Tudose a mai semnat eliberarea fin funcţia de vicepreşedinte al ANAF a lui Sorin Cristian Giuvelea, dar şi numirea în această funcţie a lui Daniel Florin Anghel şi a lui Nicolae Pietrăreanu.

Citește și: