no author
Adrian POPESCU
947 vizualizări 12 oct 2011

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov, pedelistul Ionel Spătaru, a fost reţinut miercuri după-amiază de procurorii DNA Bucureşti după ce, în cursul dimineţii, a fost prins în falgrant primind o şpagă de 60.000 de euro, prin nişte intermediari, de la administratorul unei firme braşovene.

Flagrantul a fost organizat după ce administratorul firmei care deţine Piaţa de Gros de legume şi fructe din Braşov l-a denunţat pe Ionel Spătaru, care în luna iulie a acestui an a dispus închiderea pieţei sub motivaţia că nu avea autorizaţie de funcţionare. Procurorii DNA au descins şi la sediul CJPC Braşov, de unde au ridicat toate documentele referitoare la cazul Pieţei de Gros.

Potrivit comunicatului DNA Bucureşti, în schimbul eliberării autorizaţiei de funcţionare, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov ar fi cerut ulterior 300.000 de lei, drept pentru care patronul firmei a făcut plângere la DNA.

Ionel Spătaru a fost dus la sediul DNA Bucureşti, unde, la capătul mai multor ore de audiere, procurorii anticorupţie au emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită. În această seară, aceasta urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu solicitarea arestării preventive pentru 29 de zile.

Ionel Spătaru a fost numit de PDL şef al Protecţiei Consumatorului Braşov la finele lui 2009, după ruperea coaliţiei PDL-PSD, până atunci el conducând o organizaţie neguvernamentală de luptă împotriva corupţiei şi traficului de droguri şi de persoane.

Citește și: